Share
Minaur s-a calficat matematic în play off-ul Ligii Zimbrilor

Minaur s-a calficat matematic în play off-ul Ligii Zimbrilor

Dacă am vrea să fim cârcotași, am găsi în jocul de joi dintre CSM Făgăraș și CS Minaur Baia Mare destule aspecte de criticat. Dar când echipa mărșăluiește în Liga Zimbrilor și are în față doar campioana ultimilor patru ani, Dinamo București, și pe Potaissa Turda, singura echipă ce a reușit să intre în careul de ași în ultimele patru sezoane, trebuie doar să ne scoatem pălăria și să ne bucurăm. Deocamdată doar de rezultate, nu și de spectacol, pentru că suporterii au interzis în sălile de sport.

CSM Făgăraș – CS Minaur Baia Mare: 20-22 (10-11)

Ceea părea că va fi un „joc de glezne” pentru elevii lui Plantin, s-a dovedit a fi o cursă de „3000 m – obstacole”, al cărei traseu a fost pus la punct de fostul antrenor al băimărenilor, Raul Fotonea. Am început cursa cu un ușor avantaj (1-3, min. 4), dar Făgărașul a revenit și chiar a preluat conducerea (6-4, min. 12). Cele două echipe s-au succedat la conducere, ultimele 10 minute fiind presărate apoi cu 8 ratări. Minaur a plecat la cabine cu un gol avans, pe care l-au menținut câteva minute și în debutul părții secunde. Făgărășenii s-au mobilizat și au mai revenit o dată la conducere. La 17-16 (min. 43) s-a rupt echilibrul, Minaur apărându-se exemplar, dublat de Ionuț Ciobanu, care a prins o zi bună. În condițiile în care gazdele nu au marcat timp de 10 minute, ratând de 7 ori, Minaur a „plecat” la 17-21 (min 53), după care a conservat rezultatul, Tibi Constantinescu mai ratând două ocazii de a se apropia decisiv. Pe final, a revenit în teren pentru Minaur și tânărul Erik Pop, care a fost cooptat în primul 16 pe fondul absenței lui Csepreghi și a lui Buzle.

Minaur rămâne deci pe locul 3 și nu mai poate rata realizarea celei mai mari performanțe de la revenirea pe prima scenă, mai exact accederea pentru prima dată în play-off, fiind deja matematic calificată.

CS Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu, Adrian Țenghea – Tudor Botea 6/8, Tomas Cip 4/4, Milan Kotrc 3/5 (unul din 7m), Georgel Haiduc 2/3, Teo Coric 2/4, Janja Vojvodic 1/2, Călin Căbuț 1/1 (din 7m), Daniel Mureșan 1/5, Albert Cristescu 1/1, Daniel Bera 1/1, Mihai Bușecan 0/1, Erik Pop 0/1, Vojislav Brajovic 0/4, Robert Nagy. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop

CSM Făgăraș: Ștefan Grigoraș, Răzvan Vâlceanu – George Arsu, Cosmin Capotă 0/2, Claudiu Mazilescu 1/1, Bogdan Dincă, Emilian Turcu 3/5 (unul din 7m), Răzvan Mateoniu, Alexandru Dedu 1/2, Tiberiu Constantinescu 5/9 (unul din 7m), Călin Hagiu, Nicolae Ungureanu 5/9, Leonard Ștefan 2/3, Ciprian Vancea 0/3, Alin Cîmpan 3/5. Antrenor: Raul Fotonea

Rafael HEKMAN

Foto: captură video


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu