Share
Minaur s-a bătut singură în deplasarea de la Călărași

Minaur s-a bătut singură în deplasarea de la Călărași

În fotbal se zice că scorul de 2-0, oricât de confortabil pare, e unul periculos. Minaur a demonstrat vineri seara această superstiție și în handbal, pierzând un meci pe care l-a condus la pauză cu 3 goluri avans, dar a fost de nerecunoscut în actul secund

AHC Dunărea Călărași – Minaur Baia Mare: 30-28 (14-17)

Călărașiul a condus osilitățile în prima parte a meciului, fără să se desprindă însă decisiv, având maxim 2 goluri avans. Minaur, fără Cristescu în lot, face un joc foarte bun, cu Țenghea în formă bună, și egalează în minutul 9 prin Căbuț (5-5). De aici și până spre finalul reprizei s-a mers din egal în egal, dar cu echipa gazdă permanent în situația de a recupera un gol. În minutul 28 Minaur se desprinde în sfârșit la două goluri (13-15) și, profitând de o eliminare la Dunărea, termină repriza cu 3 goluri avans (14-17).

Primele 7-8 minute ale reprizei secunde dau speranțe la o victorie lejeră pentru băimăreni, după ce Căbuț înscrie chiar și în inferioritate numerică (15-19, min. 38). Țenghea apără și el încă o dată și cursul jocului e clar în favoarea lui Minaur. Regretabil, handbaliștii băimăreni se relaxează prematur și minutul 39 e începutul sfârșitului. În 6-7 minute Dunărea înscrie de 8 ori, timp în care al nostri doar o dată, gazdele trecând în avantaj cu 3 goluri (23-20, min. 47). Jucăm precipitat, irosim mingi ușoare în atac și suntem suprinși de nenumărate ori pe contraatac. Raul Fotonea ia time-out după time-out, dar nu reușește să-și repună jucătorii pe linia de plutire. Minaur rămâne totuși în plasa adversarului și chiar se apropie la un gol (27-26, min. 55). Final incredibil. Gurkovsky ratează, însă Csepregi lansează o aruncare în bară, ratând egalarea. La 28-26 (min. 58) Marta e citit de portar, însă la faza imediat următoare Căbuț izbutește totuși să ne aducă din nou aproape (28-27, min. 58). Apoi Hanțaru face șah mat apărarea băimăreană (29-27, min. 59). Greșim repunerea în joc de la centru, Bujor interceptează și meciul e gata, golul lui Marta din ultimul minut cântărind doar la golaveraj.

Concluzia e că ne-am bătut singuri, gestionând total lipsiți de concentrare momentul cân aveam 4 goluri avans, dar și situațiile limită de la final, când, cu mai multă atenție puteam scoate măcar un egal.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Țenghea, Apostu, Markelau; Jucători: Căbuț (8 goluri), Csepreghi (7), Vujadinovic (4), Marta (2), Brajovic (2), Ștefan (2), Haiduc (1), Yuriy Pop (1), Popescu (1), Nagy, Makaria, Mureșan, Botea. Antrenor principal Raul Fotonea, antrenor secund Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu