Share
Minaur revine pe podium, după victoria cu Poli Timișoara

Minaur revine pe podium, după victoria cu Poli Timișoara

Peste 1000 de suporteri împătimiți ai handbalului au asistat joi seara la prima victorie din acest an a elevilor lui Stephane Plantin. Minaur a învins cu oarecari emoții o Politehnica Timișoara de la care au plecat în intersezon 3 titulari de bază.

CS Minaur Baia Mare – SCM Politehnica Timișoara: 33-31 (14-13)

Fără interul dreapta Vojislav Brajovic (accidentat) și cu Daniel Mureșan într-o zi mai puțin fastă, antrenorul băimărenilor s-a văzut pus în situația de a improviza la linia de 9 metri. I-am văzut astfel pe cei trei centri – Voivodic, Căbuț și Buzle – jucând prin rotație pe toate cele trei posturi (inter dreapta și stânga și coordonator), în condițiile în care Alex Csepregi a fost menajat, el revenind după o accidentare. Nu a lipsit obișnuitul spectacol marca Pero Milosevic, antrenorul bănățenilor fiind deja recunoscut pentru permanentele proteste.

Meciul a început echilibrat, avându-i la conducere pe timișoreni până la 4-4 (min. 8). Minaur a trecut la conducere și la 9-7 părea că are puterea să se desprindă. Bănățenii au profitat de câteva greșeli și au marcat de patru ori la rând, ducând scorul la 9-11 (min. 20). Repriza s-a încheiat 14-13, după ce Csepreghi a marcat ultimele 3 goluri.

În partea a doua s-a mers cap la cap până la 21-21 (min. 42). Chiar dacă poarta noastră nu a excelat în acest meci, totuși Țenghea, prospăt introdus între buturi, a avut 3 parade consecutive care au facilitat desprinderea la 24-21. De aici Minaur nu a făcut decât să conserve diferența, ajunsă chiar și la 5 goluri. Răbufnirea timișorenilor de pe final nu a mai putut influența deznodământul final.

Minaur urcă pe locul 3 după etapa a 15-a și va rămâne probabil acolo și după meciul dintre Dinamo București și CSM București, dacă echipa campioană își va respecta blazonul.

Urmează un meci greu la Dunărea Călărași, duminică, 2 februarie de la ora 18.00.

CS Minaur Baia Mare: Adrian Țenghea (5 intervenții), Ionuț Ciobanu (2 intervenții) –  Robert Nagy 1/1, Tudor Botea 4/7 (unul din 7m), Andrei Buzle 1/1, Daniel Mureșan 2/2, Călin Căbut 3/5, Milan Kotrc 4/4, Georgel Haiduc 2/3, Teo Coric 3/4, Tomas Cip 4/4, Mihai Bușecan, Alexandru Csepreghi 6/7 (3 din 7m), Janja Vojvodic 2/2, Albert Cristescu 1/1, Daniel Bera. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou, Răzvan Pop

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu