Share
Minaur pierde nemeritat cu Steaua

Minaur pierde nemeritat cu Steaua

Două bare și trei aruncări de la 7 metri puteau să aducă victoria pentru Minaur într-un meci pierdut de handbalișii băimăreni pe mâna lor, dar și pe a cuplului de arbitri Harabagiu – Stănescu, care a ”ciupit” discret, exact cât trebuia pentru ca Steaua să ducă cele 3 puncte de la Baia Mare.

CS Minaur Baia Mare – CSA Steaua București 32-34 (15-17)

Meci frumos, cu multe goluri și cu dramatism pe final, între două rivale de o viață. Din păcate evoluția excelentă a lui Alex Csepreghi (11 goluri, foto) nu a fost suficientă pentru o victorie atât de dorită de suporterii băimăreni. Steaua s-a aflat în permanență la conducerea jocului, cu o singură excepție, în minutul 6, când băimărenii au avut 4-3, după un gol marcat de Robert Nagy de pe pivot. Markelau a început bine în poartă, salvând de trei ori. Foarte bine a intrat în joc și Tudor Botea, care a marcat în prima repriză trei goluri din tot atâtea aruncări, arătând că e o soluție viabilă pe postul de inter stânga, dacă evoluează cu determinare și curaj. Din păcate Minaur a ratat în prima repriză de trei ori de la 7 metri, prin Csepreghi și Popescu, în momente importante, când puteam să ne apropiem. Csepreghi a nimerit de două ori și bara, astfel încât pauza i-a găsit pe băimăreni la două goluri în urma bucureștenilor (15-17).

Repriza a doua Minaur se menține în plasa Stelei, reușind chiar să egaleze în minutul 39 (20-20). În următoarele minute însă Steaua e mai eficientă pe atac și se duce la patru goluri distanță (21-25, min. 43). Diferență pe care o menține până în minutul 48 (24-28), când Minaur începe  dea semne că poate să revină, apropiindu-se încet, încet la un singur gol (29-30, min. 56). E momentul ca brigada de arbitri să ne arate că e suverană în teren, întorcându-ne din vreo două contraatacuri și asumându-și decizii care îi provoacă pe suporteri să scandeze „hoții, hoții!”. La 30-32, cu fix două minute înainte de final, Minaur marchează de două ori consecutiv, după ce bucureștenii rataseră prin Roșu, și se apropie la 32-33. Mai sunt 20 de secunde și Steaua are atacul. Minaur joacă om la om, dar ineficient, Grbovic marcând decisiv în ultima secundă de joc.

Minaur pierde la două goluri, la fel ca în ultimele două întâlniri, din sferturile play-off-ului din sezonul trecut, și rămâne cu o singură victorie din trei meciuri. Etapa viitoare băimărenii rămân acasă și joacă un alt meci important cu AHC Dobrogea Sud Constanța, meci ce va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, în sala de sport a Școlii generale „Vasile Alcsandri”, din cauza faptului că sala sporturilor „Lascăr Pană” e ocupată cu o manifestare expozițională.

CS Minaur Baia Mare: portari – Markelau (6 intervenții), Țenghea (2), Apostu (1); jucători – Csepreghi (11 goluri, 1 din 7 m), Vujadinovic (5), Căbuț (5, 4 din 7m), Botea (3), Yuriy Pop (2), Brajovic (2), Ștefan (2), Nagy (1), Marta (1), Makaria, Popescu, Haiduc, Szabo.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare, by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu