Share
Minaur pierde dramatic, dar pe mâna ei, calificarea în Final Four-ul Cupei României

Minaur pierde dramatic, dar pe mâna ei, calificarea în Final Four-ul Cupei României

Pentru suporterii echipei devine din ce în ce mai clar că Minaur deranjează și ca atare este din ce în ce mai deranjat. Am încercat să fim moderați în aprecierea aspectelor ce nu privesc strict jocul, însă în meciul de cupă de sâmbătă seara s-a depășit orice limită. Nu trebuie să fii arbitru, antrenor sau jucător de handbal ca să observi că aceia care sunt chemați să judece corectitudinea unui meci au fost cel puțin nepregătiți, dacă nu chiar tendențioși, în multe din partidele din acest sezon. Minaur a jucat frumos și cu multă dăruire și în meciul cu Poli. Da, au fost greșeli în jocul echipei, ratări nepermise și erori copilărești. Dar în ansamblu handbalul practicat sub comanda lui Raul Fotonea e pe zi ce trece tot mai frumos și mai eficient. Și asta deranjează. Sperie. Și, din păcate, în mediile de socializare, tot mai multe voci susțin că șicanele vin chiar de aici, din Baia Mare.

CS Minaur Baia Mare – SCM Politehnica Timișoara 24-24 (14-12) 26-28 (după executarea aruncărilor de la 7m)

Am asistat la un meci cu multe răsturnări de situație, ambele echipe având momente bune, în care au reușit să domine temporar și să preia conducerea pe tabelă. Cel mai mare avantaj l-au avut băimărenii în prima repriză, când au condus cu 12-8 (min. 21) și 14-10 (min. 27). Avantajul putea fi chiar mai mare, dar Vujadinovic a ratat de 3 ori pe contraatac și odată din extremă, din situație foarte clară. Spre finalul reprizei, Timișoara a mai redus din handicap, profitând și de o eliminare în tabăra noastră.

Partea a doua o începem cu un șir de 5 ratări și Poli trece în față (15-16, min. 37), ca mai apoi cele două echipe să își predea ștafeta în alte două rânduri (18-16, 19-21). Finalul este (pentru a câta oară în acest sezon?) unul interzis bolnavilor de inimă. La 20-22 (min. 53) Cristescu înscrie de două ori și egalează. Apoi Orbovic la ei și Nagy la noi duc scorul la 23-23. Mai sunt 40 de scunde. Haiduc rămâne singur cu Varo, dar ratează. Arbitrii dictează, trebuie să recunoaștem, eronat aruncare de la 7 metri. Popescu transformă și face 24-23 când mai sunt 12 secunde. Pero Miloșevic cere time-out. Cu rost. Pentru că nu reușim, inxplicabil, să îl oprim pe Sadoveac, care egalează 24-24. Nici nu mai contează că Pribanic oprește intenționat repunerea mingii în joc, adică, așa ca în alte situații similare, se impunea cartonaș roșu, albastru, 2 minute și aruncare de la 7 metri. Nu și în opinia arbitrilor.

Se trece direct la aruncări de la 7 metri. Popescu și Haiduc ratează în dreptul nostru, ei înscriu tot și Poli se califică în Final Four. Un gust amar pentru suporterii baăimăreni care au scandat în nenumărate rânduri împotriva arbitrajului, pe bună dreptate, dar care au trebuit să recunoască faptul că până la urmă am pierdut pe mâna noastră.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu