Share
Minaur pierde acasă și – în loc de Europa – intră în zona luptei pentru evitarea retrogradării

Minaur pierde acasă și – în loc de Europa – intră în zona luptei pentru evitarea retrogradării

Surpriză de proporții în Liga Florilor, duminică seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. Revelația sezonului, CS Minaur Baia Mare a pierdut inexplicabil pe teren propriu în fața echipei CSU Cluj, după ce a condus chiar și cu 4 goluri.

CS Minaur Baia Mare – CSU Cluj: 29-30 (16-13)

La doar câteva zile după ce Costică Buceschi & Co au semnat prelungirea contractelor, iar conducerea administrației publice locale anunța planuri ambițioase pentru echipa feminină, ce încep cu  redenumirea ca HCM Baia Mare, fetele de la Minaur i-au consternat pe suporterii băimăreni, clacând ca niște amatoare în repriza secundă. A fost și un duel în familie, din categoria Kramer contra Kramer, în versiunea Bondar contra Bondar. Antrenorul clujencelor, Alin Bondar a avut câștig de cauză de data aceasta în fața ”adversarei” Oana Bondar.

Prima repriză a fost una relativ echilibrată, clujencele reușind să egaleze în permanență, chiar și după ce Minaur a condus cu 3 goluri. În ultimele 5 minute băimărencele au pus din nou 3 goluri avans, întrând la vestiare cu un avans relativ confortabil.

La reluare părea că ne vom desprinde decisiv, după ce tabela arăta 19-15 (min 34). În  pofida faptului că, la noi, poarta a fost cu ceva mai inspirată decât în meciurile anterioare, clujencele s-au apropiat pas cu pas și în minutul 42 au egalat (21-21). După vreo 5-6 minute de echilibru (24-24, min. 48), Minaur ratează de 3 ori prin ”gurile de tun” Lisewska, Rysankova și Shteriova, în timp ce studentele nu iartă și se duc la 24-27 (min. 54). În ultimele 6 minute marcăm de 5 ori, însă ne bâlbâim în apărare și luăm 3 goluri, pe deplin suficiente clujencelor pentru a rămâne în avantaj și a câștiga meciul. Iar pentru ca dezamăgirea să fie maximă pentru suporteri, băimărencele sunt oprite de sirena ce anunța finalul când Cîrstea mai avea doar 3 pași până să ajungă în poziție de șut, pentru un eventual egal.

Minaur pierde așadar un meci de 1 solist care s-a transformat în 1 pauză/2 final și, în mod incredibil, ne-a adus din postura de candidată la un loc de cupă europeană în postura de a ne bate pentru evitarea locului ce duce la barajul de menținere în Liga Florilor. Momentan am ajuns pe locul 7 cu 25 de puncte, la doar 5 puncte de locul 11, loc ce duce la baraj. Urmează meciuri grele tocmai cu contracandidatele la evitarea emoțiilor.

CS Minaur Baia Mare – Portari Medvedova 7 intervenții, Enache 10, Nastasă – Jucătoare – Cîrstea 8 goluri, Burlachenko 5, Seraficeanu 5, Rysankova 4, Lisewska 4, Shteriova 3, Polocoșer, Taivan, Lipară, Popescu, Orșivschi, Bondar, Tecar. Antrenori: Costică Buceschi și Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu