Share
Minaur, pe locul 1 la Memorialul ”Lascăr Pană”

Minaur, pe locul 1 la Memorialul ”Lascăr Pană”

Minaur a câștigat al doilea meci și totodată și locul 1 la Memorialul „Lascăr Pană”, după ce Poli Timișoara s-a retras.

Cea de a doua zi a Memorialului „Lascăr Pană” le-a adus sâmbătă suporterilor de handbal băimăreni confruntarea dintre CS Minaur și CSU Suceava. După primul meci câștigat împotriva celor de la Potaissa Turda, a doua partidă a fost tranșată categoric de băimăreni.

CS Minaur Baia Mare – CSU Suceava 42-30 (22-16)

Goluri pe bandă rulantă înscrise de Minaur Baia Mare în singura partidă în care gazdele plecau favorite la acest turneu amical. Un singur jucător de pe foaia de joc nu a reușit să marcheze, suporterii prezenți la sală putând savura un spectacol handbalistic de calitate, în ciuda faptului că echipele se află încă în perioada de pregătire.

Prima repriză a fost echilibrată până în minutul 17, când tabela consemna scorul de 12-12. Asta probabil și datorită faptului că favoritul primei zile, portarul Aliaksandr Markelau, nu a prins cea mai bună zi, nereușind să-i stopeze pe moldoveni. L-a înlocuit însă cu ceva mai mult succes Adrian Țenghea care a pus și el umărul la cele 3 goluri prin care Minaur s-a desprins la 15-12 (min. 20). De aici meciul a curs spre o victorie ce se arăta clară și prin rezultatul de la pauză (22-16).

În partea a doua, după ce Minaur a pus 10 goluri avans (28-18, min. 35), la adăpostul scorului favorabil, Raul Fotonea a aruncat în joc garnitura tânără. Astfel că la un moment dat media de vârstă a echipei din teren nu depășea 21 de ani, cei mai în vârstă fiind nou venitul Vojislav Brajovic (23 ani) și Georgel Haiduc (22 ani), iar cel mai tânăr, Adrian Dedea, neavând nici 19 ani împliniți. Mai mult, dintre aceștia doar sârbul este străin de Baia Mare, toți ceilalți fiind produsul școlilor de handbal locale (Academia de Handbal Minaur și CS Marta). Aceștia le-au făcut față excelent sucevenilor, arătând că politica clubului de a învesti în tineri crescuți în Baia Mare este una ce poate da rezultate pe termen lung. Călin Căbuț, Georgel Haiduc, Robert Nagy, Tudor Botea, Răzvan Apostu, Sergiu Makaria, Adrian Dedea, Yuriy Pop (care nu a jucat azi din cauza unei ușoare comoții suferite în primul meci), Benjamin Szabo sau Paul Oargă (toți sub 21 de ani) sunt deja sau pot deveni oricând jucători de bază ai echipei. Tineretul băimărean a reușit să mențină și chiar să mărească până la final diferența, meciul încheindu-se cu scorul de 42-30.

CS Minaur Baia Mare: portari – Adrian Țenghea, Aliaksandr Markelau, Răzvan Apostu; jucători – Alexandru Csepreghi (9 goluri), Pedrag Vujadinovic (7), Georgel Haiduc (5), Albert Cristescu (4), Tudor Marta (3), Robert Nagy (3), Daniel Mureșan (3), Sergiu Makaria (2), Călin Căbuț (2), Paul Oargă (2), Tudor Botea (1), Vojislav Brajovic (1), Adrian Dedea.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu