Share
Minaur își completează lotul cu un inter portughez și un pivot băimărean

Minaur își completează lotul cu un inter portughez și un pivot băimărean

Echipa masculină de handbal a CS Minaur Baia Mare a primit două noi întăriri.

Pe locul lăsat liber de tânărul handbalist băimărean Tudor Botea, plecat recent la Dinamo București, clubul a adus un sportiv portughez cu experiență în Liga Campionilor, cunoscut românilor din meciurile împotriva campioanei României, dar și din singura sa prezență la echipa națională, în care a întâlnit România, marcând un gol, în 2017.

Direct din Champions League

Edmilson Andrade Araujo a jucat o viață la Sporting Lisabona, unde s-a format și ca junior. Pentru echipa masculină a marcat în 8 sezoane 453 de goluri, în 255 de meciuri (o medie de 1,78 goluri pe meci). În Liga Campionilor a marcat 88 de goluri în 31 de meciuri. Venirea sa la Baia Mare are cu siguranță legătură cu problemele financiare cu care se confruntă Sporting, dar și cu relația bună pe care Valentin Ghionea (fost la Sporting), în calitate de impresar, o are cu conducerea clubului băimărean. Linia de 9 metri se completează astfel cu un sportiv ce promite să aducă un plus de valoare lotului băimărenilor. Conform minaur.ro Araujo vine la Baia Mare sub formă de împrumut.

Detalii suplimentare despre acest transfer găsiți pe site-ul clubului minaur.ro.

Un tânăr pivot care a mai jucat la Minaur

Anunțat cu mare fast și în presa centrală, transferul lui Araujo a eclipsat oarecum cel de al doilea contract semnat miercuri de CS Minaur Baia Mare. Conducătorii clubului s-au ținut de cuvânt și au readus pe postul de pivot un handbalist care a mai evoluat la Baia Mare în trecut. Consecventă politicii de promovare a sportivilor formați la școala de talente a handbalului băimărean, CS Minaur Baia Mare a parafat înțelegerea pentru încă un an cu tânărul Paul Oargă.

Acesta a activat în ultimul an sub formă de împrumut la CSM Oradea, unde a avut evoluții unanim apreciate, reușind să marcheze exact 100 de goluri, în cele 19 partide oficiale în care a jucat, adică o medie de peste 5 goluri pe meci. Referitor la perioada petrecută acolo, Paul Oargă a declarat pentru directmm.ro: „A fost o experiență foarte plăcută. Perioada în care am îmbrăcat tricoul echipei din Oradea a fost foarte benefică din punct de vedere handbalistic. Am avut o colaborare excelentă cu ambii antrenori și întreaga echipă. Evoluția  mea a fost tot mai bună de la meci la meci. Orașul ca nivel de dezvoltare, m-a surprins plăcut, și am rămas cu amintiri frumoase, iar oamenii de acolo m-au făcut să mă simt ca acasă.”

Oargă completează deci golul lăsat de plecarea lui Teo Coric și se pregătește cu planuri ambițioase de noul sezon: „Pentru sezonul viitor îmi doresc să reușesc să mă integrez cât mai rapid și bine  în echipă, să îmi păstrez optimismul și ambiția cu care fiecare sportiv format în școala băimăreană de handbal  este îndoctrinat. Și totodată  îmi doresc să reușesc să continuu să cresc  în valoare și să mă dezvolt în așa fel încât să pot ajuta echipa atunci când sunt pe teren, astfel încât, Minaur să obțină rezultate notabile.” a mai declarat acesta.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Paul Oargă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu