Share
Minaur, învinsă de Potaissa Turda în duelul Ardealului

Minaur, învinsă de Potaissa Turda în duelul Ardealului

Ultimul meci din penultima etapă a sezonului regulat al Ligii Zimbrilor a adus față în față vechile rivale, dar și prietene, Potaissa Turda și Minaur Baia Mare. Cum era de așteptat, turdenii s-au impus lejer, fiind mult mai motivați să obțină cele 3 puncte.

AHC Potaissa Turda – CS Minaur Baia Mare 34-29 (20-15)

Nu putem spune aproape nimic nou despre acest meci în comparație cu prestația generală din acest sezon al trupei lui Raul Fotonea. Chiar și în absența lui Căbuț (din motive medicale), dar cu Csepreghi revenit, am făcut din nou 15-20 de minute bune, în care am ținut aproape și chiar am condus în trei rânduri (2-3, min. 4, 7-8, min. 10 și 11-12, min. 18). Tot în nota obișnuită, am început să dăm mingi la intercepție și să ne apărăm neglijent, iar turdenii ne-au taxat, făcând în doar 8 minute din 11-12 un nerecuperabil 18-13. E drept că Potaissa l-a avut în poartă pe Ionuț Irimuș, care a făcut un meci de excepție, închizând pur și simplu poarta gazdelor. Și nu poate fi decât frustrant când ratezi din toate pozițiile posibile, inclusiv pe contraatac sau în varianta unu la unu, de pe semicerc.

Turdenii au intrat la vestiare cu 20 de goluri marcate și 5 avans, avantaj pe care l-au păstrat până la final. În repriza a doua am asistat la cântecul de lebădă al lui Sasha Markelau, care e posibil să părăsească echipa la vară. Acesta a concurat de la distanță cu Irimuș, cea mai frumoasă dublă paradă a meciului aparținându-i. Pe final, Raul Fotonea l-a aruncat din nou în luptă pe tânărul Erik Pop, căruia i-a încredințat și misiunea de a-l executa de la 7 metri pe Irimuș, lucru pe care l-a și reușit. De remarcat și pofta de gol a tinerilor internaționali Tudor Botea și Robert Nagy, ultimul, specialist al apărării, fiind lăsat destul de rar să ajungă în poziție de finalizare.

În rest, la capitolul atiudine performeri rămân aceiași câțiva handbaliști, care sperăm să fie în echipă și sezonul viitor și să transmită microbul și celorlați coechipieri. Mai avem un „amical” cu Dinamo, pe teren propriu, după care intrăm în moara luptei pentru evitarea barajului de retrogradare.

CS Minaur Baia Mare: portari – Țenghea, Markelau; jucători – Csepreghi 7 goluri, Botea 5, Vujadinovic 4, Nagy 3, Marta 3, Popescu 3, Cristescu 2, Erik Pop 1, Haiduc 1, Oargă, Yuriy Pop, Szabo, Brajovic, Stefan. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu