Share
Minaur, învinsă de liderul Ligii Florilor

Minaur, învinsă de liderul Ligii Florilor

Meci de calitate duminică seara în Liga Florilor, între cele două revelații ale sezonului, SCM Râmnicu Vâlcea și CS Minaur Baia Mare. Echipa Yuliei Dumanska s-a impus în cele din urmă, în ciuda unei replici bune a elevelor lui Costică Buceschi.

SCM Râmnicu Vâlcea – CS Minaur Baia Mare 26-24 (16-12)

Băimărencele au început cu două ratări ale interilor, dând șansa oltencelor să se desprindă la 2-0 (min. 3). Până spre finalul reprizei Minaur a fost permanent la două,trei lungimi distanță în urmă. Din păcate băimărencele au pierdut destul de devreme o piesă de bază din angrenajul liniei de 9 metri. Rysankova s-a accidentat pe la jumătatea reprizei, înlocuitoarea ei, Andreea Tecar, jucând destul de timid, fără a-și asuma prea multe aruncări din intermediar dreapta, dar marcând totuși 2 goluri din 3 tentative. Spre finalul reprizei vâlcencele profită de trei ratări ale jucătoarelor noastre și termină repriza cu un avantaj de 4 goluri (16-12).

Imediat după pauză Vâlcea se desprinde la 5 goluri. Băimărencele nu renunță și de la 18-13 (min. 34) marchează de 4 ori consecutiv (18-17) reușind să își împiedice adversarele să înscrie timp de mai bine de 10 de minute. Vine apoi rândul băimărencelor să aibă o cădere și gazdele se desprind la 6 goluri (25-19, min. 51). Avantaj decisiv la care unii antrenori ar fi introdus în teren rezervele, gândindu-se la menajarea titularelor. Nu e cazul băimărencelor, care luptă ireproșabil, primesc un singur gol și marchează 4. CSM Rm Vâlcea rămâne în fotoliul de lider la finalul etapei, iar Minaur își păstrează locul pe podium, e drept având una sau chiar două meciuri jucate în plus față de principalele urmăritoare.

CS Minaur Baia Mare: portari – Medvedova, Enache, Nastasă; jucătoare – Lisewska 8 goluri (4 de la 7m), Shteriova 7 (1 de la 7m), Burlachenko 2, Orșivschi 2, Tecar 2, Seraficeanu 2, Cîrstea 1, Bondar, Polocoșer, Taivan. Antrenori: Costică Buceschi și Magdalena Kovacs.

Rafael HEKMAN

Foto – facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu