Share
Minaur încheie campionatul pe locul 8, cu o înfrângere pe teren propriu

Minaur încheie campionatul pe locul 8, cu o înfrângere pe teren propriu

Ultima reprezentație a sezonului pentru handbaliștii de la Minaur în fața propriilor suporteri s-a încheiat joi seara cu o înfrângere cu Dunărea Călărași, băimărenii încheind campionatul pe locul 8.

Minaur Baia Mare – Dunărea Călărași 30-38 (15-16)

Raul Fotonea a dat liber pentru acest meci unei mari părți a jucătorilor, trimițând în teren, în premieră pentru Liga Zimbrilor, câteva nume noi, provenite de la echipa a doua. Au debutat în prima ligă Paul Oargă, Mihai Dobra și Viorel Boșca. Minaur a dominat prima parte a jocului, avându-l la cârmă pe Pierre Ragot, care a înscris de 5 ori până la jumătatea reprizei, când scorul era 9-7. În următoarele 5 minute Minaur a marcat prin Haiduc de 3 ori și prin Câmpan, în timp ce Bucătaru a scos un 7 metri, ducându-ne la 6 goluri avans (13-7). Urmează, din păcate un „recital” Ragot, care ratează o aruncare de la 7 metri, trimite pe lângă poartă dintr-o aeriană de toată frumusețea, o pune pe lângă bară dintr-o aruncare de la 10 metri și dă o pasă la intercepție. Toate acestea, plus o eliminare de 2 minute a lui Boșca și ratarea unei încercări de „transformare” din poartă în poartă a lui Bucătaru le facilitează celor de la Dunărea o revenire nesperată, aceștia intrând în avantaj la vestiare (15-16).

Debutul celei de a doua reprize le aparține tot oaspeților, care se desprind la 15-18. Până în minutul 40 reușim să egalăm (22-22). Menținem egalitatea până în minutul 48 (29-29), după care începem din nou sarabanda erorilor și până la final mai marcăm o singură dată, prin Răzvan Apostu, din poartă în poartă, în timp ce Dunărea nu cochetează deloc cu ratările și câștigă detașat, dar meritat, cu 30-38, în aplauzele unei micuțe galerii venite tocmai de la Călărași să își susțină favoriții. Din păcate finalul meciului a avut și un moment tensionat, încheiat cu o scurtă încăierare între Albert Cristescu și ex-minauristul Viorel Fotache, ambii primind cartonașele roșu și albastru.

Acest meci a fost ultimul pentru ambele echipe. Odată cu încheierea sezonului o mare parte din jucători vor pleca de la Minaur. Sunt de așteptat acum anunțuri oficiale din partea clubului referitoare la componența lotului pentru sezonul 2018-2019.

Pentru CS Minaur Baia Mare au evoluat: portari – Bucătaru, Apostu (1 gol); jucători – Câmpan 9, Ragot 8, Haiduc 5, Căbuț 2, Marta 2, Cristescu 2, Nagy 1, Dobra, Yurii Pop, Boșca, Oargă.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu