Share
Minaur încheie campionatul pe locul 8, cu o înfrângere pe teren propriu

Minaur încheie campionatul pe locul 8, cu o înfrângere pe teren propriu

Ultima reprezentație a sezonului pentru handbaliștii de la Minaur în fața propriilor suporteri s-a încheiat joi seara cu o înfrângere cu Dunărea Călărași, băimărenii încheind campionatul pe locul 8.

Minaur Baia Mare – Dunărea Călărași 30-38 (15-16)

Raul Fotonea a dat liber pentru acest meci unei mari părți a jucătorilor, trimițând în teren, în premieră pentru Liga Zimbrilor, câteva nume noi, provenite de la echipa a doua. Au debutat în prima ligă Paul Oargă, Mihai Dobra și Viorel Boșca. Minaur a dominat prima parte a jocului, avându-l la cârmă pe Pierre Ragot, care a înscris de 5 ori până la jumătatea reprizei, când scorul era 9-7. În următoarele 5 minute Minaur a marcat prin Haiduc de 3 ori și prin Câmpan, în timp ce Bucătaru a scos un 7 metri, ducându-ne la 6 goluri avans (13-7). Urmează, din păcate un „recital” Ragot, care ratează o aruncare de la 7 metri, trimite pe lângă poartă dintr-o aeriană de toată frumusețea, o pune pe lângă bară dintr-o aruncare de la 10 metri și dă o pasă la intercepție. Toate acestea, plus o eliminare de 2 minute a lui Boșca și ratarea unei încercări de „transformare” din poartă în poartă a lui Bucătaru le facilitează celor de la Dunărea o revenire nesperată, aceștia intrând în avantaj la vestiare (15-16).

Debutul celei de a doua reprize le aparține tot oaspeților, care se desprind la 15-18. Până în minutul 40 reușim să egalăm (22-22). Menținem egalitatea până în minutul 48 (29-29), după care începem din nou sarabanda erorilor și până la final mai marcăm o singură dată, prin Răzvan Apostu, din poartă în poartă, în timp ce Dunărea nu cochetează deloc cu ratările și câștigă detașat, dar meritat, cu 30-38, în aplauzele unei micuțe galerii venite tocmai de la Călărași să își susțină favoriții. Din păcate finalul meciului a avut și un moment tensionat, încheiat cu o scurtă încăierare între Albert Cristescu și ex-minauristul Viorel Fotache, ambii primind cartonașele roșu și albastru.

Acest meci a fost ultimul pentru ambele echipe. Odată cu încheierea sezonului o mare parte din jucători vor pleca de la Minaur. Sunt de așteptat acum anunțuri oficiale din partea clubului referitoare la componența lotului pentru sezonul 2018-2019.

Pentru CS Minaur Baia Mare au evoluat: portari – Bucătaru, Apostu (1 gol); jucători – Câmpan 9, Ragot 8, Haiduc 5, Căbuț 2, Marta 2, Cristescu 2, Nagy 1, Dobra, Yurii Pop, Boșca, Oargă.

Alex FARA

Lasă un comentariu