Share
Minaur ia doar un punct pe teren propriu cu CSU Suceava (GALERIE FOTO)

Minaur ia doar un punct pe teren propriu cu CSU Suceava (GALERIE FOTO)

Etapa a doua a play out-ului Ligii Zimbrilor le-a adus față în față în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” pe Minaur Baia Mare și CSU Suceava. Cele două echipe și-au împărțit frățește victoriile din sezonul regulat, ambele câștigându-și partidele de pe teren propriu. Miercuri seara au împărțit din nou frățește punctele puse în joc.

CS Minaur Baia Mare – CSU Suceava  29-29 (13-14)

Un meci cu multe fluctuații de formă ale băimărenilor, care au reușit cu emoții să obțină egalul pe final. După cum a început partida părea că oaspeții nu au venit în Maramureș cu intenția de a duce puncte. În minutul 7 Minaur conducea cu 4-0 și părea a avea potențialul să se desprindă și mai mult. Avantajul a fost menținut numai până la 6-4, moldovenii apăsând pe accelerație și cu o apărare agresivă au izbutit să egaleze la 8 până la jumătatea reprizei. Băimărenii mai fac 6-7 minute bune, precum cele din debut, și se distanțează din nou la 3 goluri (11-8, min. 24), profitând și de câteva atacuri ratate de suceveni. Urmează 5 minute fără gol la gazde, dar cu 5 reușite consecutive la moldoveni (11-13, min 28). La pauză Suceava intră cu un gol avans (13-14).

Imediat după pauză băimărenii mai reușesc o minirepriză de 7-8 minute în care joacă perfect. E drept, cu ajutorul lui Sasha Markelau (4-5 parade) și cu 3 aruncări de la 7 metri. Scorul ajunge la un nesperat 20-15 în minutul 38 și tot ce avem de făcut e să administrăm corect avantajul. În minutul 43 încă suntem la plus 5 (22-17). Vine o nouă cădere a băimărenilor și moldovenii se apropie pas cu pas. Se face rapid 22-20, ca prin minutul 51 avantajul de 5 goluri să se topească (24-24). Primim apoi 3 aruncări de la 7 metri consecutiv, le transformăm pe toate și ajungem la 27-26. Ratează ei, dar și noi, apoi e din nou egal 28-28, când mai sunt 2 minute de joc. Tudor Marta face 29-28 (58.45) și avem nevoie de „fără gol”. Yuriy Pop, introdus doar spre final în joc, ia eliminare și la 59.34 luăm gol (29-29). Pregătim meticulos atacul și cu 4 secunde rămase scoatem 9 metri. Csepreghi aruncă peste paravan, peste apărare, dar nu și în poartă. E greu de spus cu adevărat dacă am câștigat un punct sau am pierdut 2.

Suporterii au ajuns, din păcate, la capătul răbdării, chiar dacă în clasament Minaur rămâne pe primul loc, cu 9 puncte, urmat de CSM Bacău (7p) și CSM Făgăraș (6p). Reacțiile din mediile sociale sunt grăitoare, în frunte cu cea a legendei Alexandru Stamate:

  • Stamate Shony:  Până când !!!!! Halooo nu mai folosiți Minaur !!!!
  • Daniel Urs: Gâfâim cu Suceava… La sfârșitul meciului Cristescu face semn unora în tribună, să tacă din gură. Unii din sală îi strigă lui Fotonea să plece, să îl lase mai bine pe Simi să antreneze… Acum, totul la Minaur e de-o tristete îngrozitoare. Trebuie dat un reset total la echipa.
  • Sim-ion Pop: „Nu-i nimic, mergem mai departe! Vă spun asta, ca să fiu „adevarat suporter”, sau genul de fraier, care nu comentează la adresa evoluțiilor voastre ridicole. Capul sus băieți! …vai de capu vostru….”
  • Fischer Otto: De suporteri să nu mai vorbim! Slabă mișcare! Abia reușim 2 minute per total să susținem echipa! În Baia Mare se numesc spectatori!

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu