Share
Minaur e lider la goluri marcate, dar primește prea multe, dovadă că e la a treia înfrângere consecutivă

Minaur e lider la goluri marcate, dar primește prea multe, dovadă că e la a treia înfrângere consecutivă

Jucătorii de la Minaur, plecați în deplasare la București și Constanța cu trenul, au de adus acasă un marfar de goluri. Apărare practic inexistentă în cele două meciuri, culminând cu cele 39 de goluri încasate pe litoral.

AHC Dobrogea Sud – CS Minaur Baia Mare: 39-33 (17-16)

Am putea spune că a fost o deplasare lungă și grea, la două echipe galonate. Am putea invoca lipsa lui Robert Nagy din centrul apărării. Am putea deschide o listă complexă de scuze și pretexte. Sau, am putea să nu mai acceptăm mediocritatea și să ne uităm puțin în urmă și să luăm exemplu de voință, dedicare, luptă, dârzenie.

Am rezistat o singură repriză. În care am jucat chiar decent și am și condus în 3 rânduri cu 2 goluri, ultima dată în minutul 13 (7-9). Am primit însă 17 goluri în prima parte și 22 în cea de a doua. Suporterii băimăreni au învățat de la televizor că în handbalul modern meciurile le câștigă apărarea. La ce bun că Csepreghi dă iar 10 goluri (e drept că din 16 tentative) dacă apărarea îl așteaptă pe Cristescu să se plimbe pe repliere și Mureșan aproape că își rupe gleznele la o banală schimbare de direcție a adversarului. Am văzut jucători băimăreni cu capul plecat în pământ, chiar și când mai erau șanse. Suporterii cu experiența epocii de glorie a Minaurului pot certifica faptul că Maricel & Co plecau capul doar în fața maestrului Pană. Asta nu e Minaur. Mai bine spus, o parte din membrii acestei echipe nu mai au sau nici nu au avut vreodată microbul în sânge. Și nici profesionalismul.

Am pierdut 3 meciuri la rând și, de acum, fiecare partidă e crucială pentru clasarea pe locul 8 și și accederea în play off care, deja, a devenit un obiectiv curajos. La final, căpitanul Alexandru Csepreghi a analizat situația: „Am ținut bine, cât am putut, dar Constanța e o echipă mult mai bună și o felicit pentru victorie. Avem o echipă cu câțiva jucători foarte buni. Sunt tineri, se vede lipsa de experiență și deocamdată cad una, două, la presiune. E și normal când un apărător central are 20 de ani. În câțiva ani vor fi niște jucători extraordinari, de națională. Nu ne așteptam să pierdem cu Călărașiul, dar ăsta e handbalul. Adversarii noștri direcți s-au desprins, dar jucăm până la sfârșit și dacă o facem bine, mai sunt șanse. Dacă nu, atunci ne vom bate să nu ieșim”.

Minaur rămâne pe primul loc la goluri marcate, pe locul 9 în clasament și joacă miercurea viitoare pe teren propriu, cu Politehnica Timișoara.

CS Minaur Baia Mare: Țenghea, Apostu – Csepreghi 10 goluri, Haiduc 7, Botea 5, Brajovic 3, Vujadinovic 2, Căbuț 2, Ștefan 2, Cristescu 2, Marta, Popescu, Mureșan, Pop, Szabo.

Rafael HEKMAN

Foto: captură video DottoTV.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu