Share
Minaur debutează pe teren propriu cu ambele echipe, în noul sezon handbalistic

Minaur debutează pe teren propriu cu ambele echipe, în noul sezon handbalistic

La sediul Federației Române de Hadbal a avut loc tragerea la sorți a programului noului sezon al Ligii Zimbrilor și al Ligii Florilor. CS Minaur Baia Mare este implicată în ambele competiții, după ce și echipa feminină a promovat anul acesta. Ambele campionate iau startul la începutul lunii septembrie.

Echipa masculină are primul meci pe teren propriu cu nou promovata CS HC Buzău 2012, o echipă care  – chiar dacă nu și-a câștigat dreptul de promovare –  a profitat de faptul că CSM Oradea a renunțat din motive financiare să participe în prima ligă. Ar trebui să fie un debut facil, însă și în handbal mingea e rotundă. Primul meci cu adevărat dificil va avea loc în etapa a treia, când în Baia Mare vine eterna rivală, vicecampioana Steaua București, urmând apoi un joc tot acasă cu AHC Dobrogea Sud Constanța. Ultimele trei etape sunt din nou de foc, Minaur jucând de două ori în deplasare la București, cu CSM și Dinamo și acasă cu Potaissa Turda, câștigătoarea Challenge Cup. Întrunirea lotului va avea loc la jumătatea lunii iulie, handbaliștii băimăreni urmând să participe în perioada de pregătire la mai multe turnee amicale.

Fetele debutează în Liga Florilor tot pe teren propriu, cu CSU Danubius Galați, cea care s-a salvat de la retrogradare la turneul de baraj. Întărită cu 8 transferuri după promovare, Minaur și-a propus pentru primul sezon un loc în primele 8 echipe, astfel că va fi nevoită să câștige acest prim meci, ținând cont că participă într-un campionat deosebit de puternic și echilibrat, declarat recent al doilea din Europa. Următorul meci pe teren propriu, cel cu HCM Râmnicu Vâlcea, va fi primul test cu adevărat important pentru handbalistele lui Costică Buceschi. În ultima etapă a turului, Minaur se deplasează la campioana CSM București, înainte având alte trei meciuri grele cu SCM Craiova, în deplasare, și cu Corona Brașov și HC Zalău pe teren propriu. Fetele se reunesc pe 9 iulie, având și ele în programul de pregătire 14 meciuri amicale.

Alex FARA

Foto: facebook CS Minaur (by Paul Ursachi)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu