Share
Minaur coboară de pe podium, după ce handbaliștii s-au bătut singuri

Minaur coboară de pe podium, după ce handbaliștii s-au bătut singuri

Păreri împărțite în mediul online băimărean între „ne-am bătut singuri” și „ne-au furat”, după meciul dintre CSM Focșani și Minaur Baia Mare. A fost o partidă cu nenumărate răsturnări de situație și mult prea multe urcușuri și coborâșuri în forma de joc a băimărenilor.

CSM Focșani – CS Minaur Baia Mare: 26-25 (12-14)

E greu de înțeles pentru suporteri cum se poate pierde un meci atunci când ai 4 goluri avans și atacul. Minaur a început timorată și a fost condusă timp de 23 de minute chiar cu 3 goluri, la 12-9. Cu ajutorul unei apărări mai exacte. dar și datorită intervențiilor lui Ciobanu (care a apărat și două aruncări de la 7 metri), băimărenii marchează de 5 ori consecutiv fără să mai primească gol până la pauză.

A doua parte e echilibrată în primele minute, apoi băimărenii se desprind la 4 goluri (15-19, min. 40), după ce marcaseră de trei ori consecutiv. Oarecum inexplicabil, Stephane Plantin cere time-out, întrerupând elanul ofensiv al elevilor săi, probabil pentru a le da sfaturi despre cum să securizeze rezultatul. Din păcate, Minaur ratează atacul următor, moment care deschide o ferestră de 10 minute în care nu mai marchează deloc, face multe greșeli personale și încasează 6 goluri (21-19, min 49). De aici încolo Focșaniul reușește să se mențină în avantaj, chiar și de 3 goluri (25-22, min. 53), în timp ce băimărenii irosesc prin greșeli personale toate șansele, izbutind să se bâlbâie și la ultima ocazie de a egala, nici unul dintre jucătorii de pe linia de 9 metri neasumându-și responsabilitatea de a arunca la poartă.

Trebuie menționat totuși că nici arbitrajul nu a fost unul pe măsura mizei jocului, cuplul Badiu/Barbu dictând excesiv de multe întreruperi de joc și luând decizii pe alocuri greu de înțeles împotriva băimărenilor.

Minaur coboară de pe podium, e drept fiind la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor 2 (Potaissa Turda – un meci mai puțin jucat) și Steaua București.

Urmează un program infernal, cu meciuri aproape din trei în trei zile. Joia  viitoare (28 noiembrie) Minaur joacă acasă cu Vaslui, apoi se deplasează la CSM București (6 decembrie), urmând ca pe 9 decembrie să joace acasă cu CSM Bacău, în optimile Cupei României. În 12 decembrie are loc primul meci al returului la Constanța, iar dacă învinge pe CSM Bacău, pe 15 decembrie, va juca meciul din sferturile Cupei României.

CS Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu (10 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Adrian Țenghea (2 intervenții) – Milan Kotrc 5/8, Daniel Bera 1/1, Alexandru Csepreghi 5/9 (unul din 7m), Tudor Botea 0/1, Janja Vojvodic, Călin Căbuț 3/4, Andrei Buzle, Vojislav Brajovic 5/9, Daniel Mureșan 1/1, Georgel Haiduc 1/1, Tomas Cip 1/2, Teo Coric 3/5, Robert Nagy, Mihai Bușecan. l Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Razvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CSM Focșani 2007


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Rezultatele slabe continua.Poate s-a acumulat oboseala si baietii au nevoie de odihna.
    Sa sparam ca nu vor apela la terapia cu laser intravenos !

    Răspunde

Lasă un comentariu