Share
Minaur aduce de la Timișoara un egal. Putea fi victorie

Minaur aduce de la Timișoara un egal. Putea fi victorie

În condițiile în care handbaliștii de la Minaur își primesc banii „cu țârâita”, având până ieri două luni restanțe (acum au rămas doar cu o lună neplătită), rezultatul de egalitate obținut joi seara la Timișoara e mai mult decât meritoriu. Ținând cont de faptul că spre finalul partidei băimărenii au condus cu 3 goluri, cârcotașii ar putea spune că am pierdut 2 puncte. Trebuie însă menționat că am jucat împotriva câștigătoarei Cupei României. Mai mult, în sânul echipei e o stare de tensiune cauzată de restanțele salariale. Vinerea trecută jucătorii au protestat, la antrenament rezumându-se să joace doar fotbal. Ordonatorul de credite a promis că în cursul acestei săptămâni vor primi banii integral pentru luna iunie, ceea ce la ora scrierii acestui material nu s-a întâmplat. Situația va fi din ce în ce mai dificilă, în special din cauză că CS Minaur Baia Mare a angajat obligații salariale aproape duble față de anul trecut. Din faptul că urmează a se achita doar luna iunie, reiese evident că noile achiziții, în frunte cu antrenorul Stephane Plantin, încă nu au primit bani de când sunt în Baia Mare.

SCM Poli Timișoara – CS Minaur Baia Mare: 26-26 (12-11)

A fost un meci dominat de multe greșeli de ambele părți. După cele 3 meciuri văzute până acum începe să răzbată parțial strategia de joc a lui Stephane Plantin, mai ales în ceea ce privește rularea lotului în teren. Am văzut azi un Vojvodic cu o viziune de joc foarte bună, creativ și prompt în luarea deciziilor. Pasele sale i-au pus pe Cristescu și pe Coric în situații clare de gol și i-au servit perfect pe interi. Titular de drept anul trecut, Căbuț prinde tot mai greu minute. De data aceasta l-am văzut puțin în acțiune și pe Buzle, pe un post inedit, de inter dreapta.

Minaur a început mai bine, conducând cu 3-1, dar apoi a avut câteva ezitări în apărare și bănățenii au trecut în avantaj, pe care l-au menținut toată repriza, nevând însă mai mult de 2 goluri în față. În ultimele 10 minute ale reprizei se schimbă radical linia de 9 metri la Minaur, însă din păcate Botea are rețineri în a arunca la poartă din poziții favorabile. S-a intrat la pauză cu 12-11, după ce Csepreghi a înscris de la 7 metri.

Repriza secundă a fost mai animată, Poli reușind să își păstreze constant avantajul. Minaur revine la jumătatea reprizei, egalează la 19, după care trece în avantaj (21-24), cu o apărare foarte bună și cu aportul lui Ciobanu, care a făcut un meci bun, cu 9 intervenții și un 7 metri apărat.

Din păcate, ne grăbim pe faza de atac și nu reușim să ne descurcăm în fața unei apărări agresive și foarte avansate, adoptate de Poli mai ales atunci când la coordonare l-am avut pe Căbuț. Brajovic aruncă precipitat de două ori, mai dăm o minge la intercepție și Pribanic nu ne iartă, egalând. Plantin face o mișcare suprinzătoare și îl introduce pe Botea, în locul lui Csepreghi. Strategia dă roade, Botea marcând frumos de două ori. Insuficient însă. La 26-26 ambele echipe ratează șansa de a se desprinde și Minaur aduce acasă un punct important.

CS Minaur: portari – Ciobanu (9 intervenții, un 7m), Țenghea (2). Jucători: Csepreghi 7 (3 din 7m), Coric 3, Botea 3, Cristescu 3, Brajovic 2, Haiduc 2, Vojvodic 1, Mureșan 1, Cip 1, Kotrc 1, Căbuț, Nagy, Buzle, Bera. Antrenori: Stephane Plantin (principal), Alexandru Sabou (secund).

Minaur ocupă poziția a 5-a în clasament și va juca duminică, 15 septembrie, cu Dunărea Călărași, pe teren propriu.

Rafael HEKMAN

Foto: captură video PoliTV


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Filmul acesta l-am mai trait odata.Cineva se batea cu pumnii in piept ca pornim la drum cu un club nou,cu transparenta,salarii decente,cladit pe baze realiste…
    Din nou aceeasi mizerie:salarii restante,bugete nerealiste,foarte mult populism,minciuna si gargara ieftina.
    Oare cel care a dus la dezastru HCM si va duce sigur si acest CS MINAUR,isi inchipuie ca stilul acesta tine la infinit ???

    Răspunde

Lasă un comentariu