Share
Minaur a trecut (de) Dunărea și s-a calificat în sferturile Cupei României

Minaur a trecut (de) Dunărea și s-a calificat în sferturile Cupei României

Micuța sală de sport a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” a fost duminică seara martora unei noi victorii a handbaliștilor de la Minaur, în fața ocupantei locului trei în Liga Zimbrilor, Dunărea Călărași.

CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași: 34-28 (18-12)

Egalul surpriză reușit de băimăreni cu Dinamo București, în ultima etapă a turului Ligii Zimbrilor și mai ales jocul foarte bun din acel meci au făcut ca băimărenii să înceapă meciul cu Dunărea Călărași cu un moralul foarte bun. Raul Fotonea a început meciul cu o formulă originală, neobișnuită pentru suporterii băimăreni. Dorind probabil să dea un semn de apreciere pentru jocul excelent prestat la București, l-a introdus în formula de start pe Tudor Botea în postura de inter, mutându-l pe Csepreghi coordonator. Asta doar câteva minute, pentru că dunărenii au profitat de trei greșeli consecutive în atacul nostru și au preluat conducerea: 3-5 (min. 9). A fost doar un foc de paie, pentru că, odată refăcut șaptele de bază, am revenit în joc și am marcat de 6 ori consecutiv: 9-5 (min. 17) și cu aportul consistent al lui Adi Țenghea, care a prins și azi o zi mare, contabilizând 17 intervenții reușite. Am păstrat apoi avansul de 4 goluri, pe care l-am dus chiar și la 7 (18-11, min. 29), înainte de finalul reprizei.

În partea secundă am conservat rezultatul și, chiar dacă ospeții au reușit să mai reducă diferența (25-22, min 46), băimărenilor le-a mers senzațional jocul pe interi, Csepreghi și Brajovic marcând împreună 18 goluri. E prima dată când Brajovic marchează 7 goluri și arată că s-a integrat din ce în ce mai bine în echipă și are tot mai mult curaj. Fotonea își permite să ruleze toate rezervele. Popescu transformă din nou impecabil toate aruncările de la 7 metri, în timp ce Sasha Markelau apără cu stil una executată de Dragoș Hanțaru, la scorul 31-25. Țenghea ne mai încântă cu o serie de parade spre final, apoi se înscriu pe lista marcatorilor și Leo Ștefan și Tudor Botea (34-26, min. 58), tabela fiind închisă de oaspeți.

Am făcut din nou un joc frumos, dârz, pe alocuri chiar spectaculos, calificându-ne în sferturile competiției unde, cu puțin noroc la tragerea la sorți, dar și cun un joc cel puțin asemănător, ne vom putea asigura un loc pentru careul de ași.

CS Minaur Baia Mare. Țenghea 17 intervenții, Markelau (un 7 metri apărat) – Csepreghi 11 goluri/1 din 7m, Brajovic 7, Căbuț 4, Popescu 3/2 din 7m, Cristescu 3, Nagy 1, Haiduc 1, Yuryi Pop 1, Vujadinovic 1, Botea 1, Ștefan 1, Marta, Mureșan, Makaria.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu