Share
Minaur a spart ghinionul cu o victorie de moral în fața propriilor suporteri (GALERIE FOTO)

Minaur a spart ghinionul cu o victorie de moral în fața propriilor suporteri (GALERIE FOTO)

Mobilizare de orgoliu a handbaliștilor băimăreni, care a adus miercuri seara o primă victorie, după un șir de șase înfrângeri consecutive în meciuri oficiale. Victorie oarecum normală, dată fiind valoarea adversarului, care se afla în urma echipei noastre în clasament.

CS Minaur Baia Mare – CSM Făgăraș: 31-26 (15-15)

Minaur începe timorată, dar menține egalitatea până la 3-3 (min. 7), cu golurile tinerilor Botea și Nagy. Căbuț ratează apoi de două ori, după câte o pătrundere în stilul său caracteristic, și oaspeții se desprind la două, mai apoi la trei goluri, după ce mai ratează și Csepreghi, din postura mai puțin obișnuită de inter dreapta (5-8, min. 15). Începe cursa de urmărire. Brajovic își ocupă în cele din urmă locul de inter dreapta și demonstrează că aceea e „meseria” lui, marcând rapid trei goluri. Nu reușim să ne apropiem decât spre finalul reprizei, în condițiile în care primim gol chiar și în superioritate numerică. Egalăm la 15 în ultima secundă de joc, cu un gol de excepție, din aeriană, a lui Vujadinovic, din pasa lungă a lui Țenghea.

În repriza secundă parcă intră pe teren altă echipă. Dacă în prima parte am văzut o oarecare blazare, de data aceasta s-a simțit până în tribune îndârjirea. Drept dovadă jucăm mult mai exact, nu mai dăm mingi la intercepție, avem și poartă, Țenghea adunând 12 intervenții, și suntem mai eficienți pe atac. Făgărașul ține aproape doar până la 19-19 (min. 37), apoi pas cu pas Minaur se distanțează și ajunge chiar la 8 goluri avans (30-22, min. 55). Spre final ne relaxăm, ratăm de 3 ori consecutiv, însă victoria nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării.

O victorie meritată, mai ales din perspectiva jocului din repriza secundă, cu un joc colectiv mult mai bun, fără multe individualisme, o apărare ceva mai exactă și un plus de atitudine, de îndârjire. Succes bun pentru remontarea moralului, în vederea meciurilor grele ce urmează, după partidele cu U Cluj și Bacău.

Minaur Baia Mare – Portari Țenghea (12 intervenții), Apostu, Markelau – Jucători – Brajovic 5 goluri, Vujadinovic 5, Haiduc 4, Căbuț 4, Csepreghi 4, Cristescu 3, Botea 3, Nagy 2, Ștefan 1, Popescu, Mureșan, Y. Pop, Marta. Antrenori Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu