Share
Memorialul „Lascăr Pană”, la început de drum

Memorialul „Lascăr Pană”, la început de drum

Nimic nu poate fi mai potrivit pentru a păstra în sufletele suporterilor memoria maestrului emerit Lascăr Pană decât o competiție care să îi poarte numele și care să celebreze an de an amintirea celui care a pus Baia Mare pe harta handbalului mondial.

Clubul Sportiv Minaur Baia Mare organizează vara aceasta prima ediție a Memorialului „Lascăr Pană”, un turneu amical de handbal masculin care își propune să păstreze viu spiritul celui care a făcut ca suporterii băimăreni să fie recunoscuți în întreaga țară ca fiind cei mai buni cunoscători ai acestei discipline, proclamate sport național.

Astfel, în perioada 10-12 august, Sala Sporturilor „Lascăr Pană” va găzdui un puternic turneu la a cărui primă ediție au fost invitate să participe, alături de CS Minaur Baia Mare, echipele AHC Potaissa Turda, SCM Politehnica Timișoara și CSU Suceava.

Memorialul „Lascăr Pană” este totodată și prilej de debut în noul sezon al echipei de handbal masculin conduse de Raul Fotonea în fața propriilor suporteri. După două luni și jumătate de la ultima reprezentație pe teren propriu, fanii celei mai galonate echipe de club locale vor putea să vadă la lucru noua garnitură cu care CS Minaur pornește la drum, cu intenția declarată de a îmbunătăți rezultatul din sezonul trecut.

Reconfirmat ca tehnician principal al echipei, antrenorul Raul Fotonea a declarat: „Încheiem această primă perioadă de pregătire cu un turneu amical, în compania unor echipe foarte valoroase. După meciurile bune de pregătire din weekendul trecut, săptămâna aceasta am încercat să corectăm lucrurile care au mers mai rău atunci, dar bineînțeles nu am neglijat pregătirea fizică. În consecință băieții nu sunt foarte proaspeți acum, ceea ce e normal pentru perioada în care ne aflăm. Ne așteptăm suporterii la sală, pentru că știm că sunt curioși să vadă cum arată echipa în noua formulă. Noi încercăm doar să îi mulțumim și îi rugăm să înțeleagă că în acest moment nu este important neaparat rezultatul, ci pregătirea echipei pentru startul campionatului”.

Accesul publicului la cele 6 meciuri programate în acest weekend este gratuit. La finalul turneului, echipele vor fi premiate cu diplome și cupe. Vor fi oferite și trei premii speciale: Trofeul „Maricel Voinea”, pentru cel mai tehnic jucător, Trofeul „Alexandru Stamate”, pentru golgheterul turneului, și Trofeul „Nicolae Neșovici”, pentru cel mai bun portar.

Programul turneului:

Vineri, 10 august

  • 17:00 – Poli Timișoara – CSU Suceava
  • 19:00 – CS Minaur – AHC Potaissa Turda

Sâmbătă, 11 august

  • 17:00 – Poli Timișoara – AHC Potaissa Turda
  • 19:00 – CS Minaur – CSU Suceava

Duminică, 12 august

  • 11:00 – AHC Potaissa Turda – CSU Suceava
  • 13:00 – CS Minaur – Poli Timișoara
  • 14:15 – Festivitate de premiere

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu