Share
Memorialul „Lascăr Pană” a fost dat uitării de conducerea clubului

Memorialul „Lascăr Pană” a fost dat uitării de conducerea clubului

„Nimic nu poate fi mai potrivit pentru a păstra în sufletele suporterilor memoria maestrului emerit Lascăr Pană decât o competiție care să îi poarte numele și care să celebreze an de an amintirea celui care a pus Baia Mare pe harta handbalului mondial.” Asta scriam anul trecut în luna august, înaintea primei ediții (10-12 august 2018) a acestui turneu memorial care pornea la drum în speranța unei competiții cu continuitate.

Din păcate, noua conducere a clubului CS Minaur, cu girul consiliului de administrație, a  eșuat în organizarea celei de a doua ediții a memorialului.

Fostul jucător legendar al epocii Minaur, Adi Popovici, cel care sub bagheta lui Lascăr Pană a contribuit la performanța câștigării în 1988 a celei de a doua Cupe IHF din istoria clubului, azi director sportiv al echipei pe care în anii de glorie a reprezentat-o cu atâta cinste, a confirmat informația, spunând că intenția a fost să se organizeze un turneu puternic, însă toate echipele de top invitate au declinat participarea pe motiv că au fost invitate prea târziu. Memorialul ar fi avut loc probabil în perioada 15-17 august, însă din câte se vede câteva refuzuri au pus proiectul pe butuci. Astfel, echipa masculină a clubului nu va juca nici măcar o dată în fața propriilor suporteri înainte de debutul în noul sezon al Ligii Zimbrilor. Nici măcar unul din cluburile ce evoluează pe prima scenă nu și-a neglijat cu atâta dezinteres propriii suporteri, toate având cel puțin un meci amical pe teren propriu, unele aranjând chiar întâlniri cu echipe cu nume sonore.

Renunțarea la acest proiect este totuși inexplicabilă din moment ce în perioada respectivă mai mult de jumătate din echipele românești de primă ligă nu au în program niciun meci sau vreo participare la un turneu. Și, cu siguranță, s-ar fi putut angrena în proiect și echipe din eșalonul doi sau, de ce nu, alte echipe din străinătate. Așa cum la echipa feminină s-a putut, la fel și pentru băieți se puteau găsi soluții cu puțin mai mult interes. Mai ales că unii membri ai consiliului de administrație se fălesc cu relațiile bune, de amiciție, cu parteneri din alte țări, precum Ungaria sau țările din zona fostei Iugoslavii. S-au transferat jucători din Cehia, Macedonia, Spania sau Germania. Măcar cu una dintre echipe se putea adăuga la contract și o înțelegere referitoare la participarea la Memorialul „Lascăr Pană”. Minaur a  participat până acum la 2 turnee și va mai lua parte la unul la Făgăraș. Niciuna din echipele gazdă nu ne întoarce favorul? Turda, FTC, Făgăraș? Sau dacă 15-17 august e o perioadă improprie, atunci o soluție ar fi putut fi comasarea cu Cupa Minaur la handbal feminin, o săptămână mai târziu. Chiar ar fi putut fi un adevărat regal handbalistic. O perioadă în care nici Turda nu mai are meciuri, nici FTC și, din câte am reușit să aflăm, nici Vardar Skopje sau Metalurg Skopje, de exemplu. Sau Tatran Presov. Bun, sunt distanțe mari de parcurs și acum e tardiv. Organizarea acestui turneu trebuia făcută cu mult timp în urmă. Și se pot, cu siguranță, invoca neajunsuri organizatorice pentru această comasare a celor două competiții. Mai rămân totuși și echipe de divizie cu care suporterul băimărean s-ar fi  mulțumit, doar pentru a-și vedea favoriții la lucru. De pildă CSM Oradea sau U Cluj.

În concluzie, ceea ce a pornit ca un demers de cinstire a memoriei lui Lascăr Pană se încheie prin ignorare.

Să ne scuzați, maestre!

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur by Paul Ursachi – Memorialul „Lascăr Pană” ediția I.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Se pare ca ati priceput ca lucrurile nu sunt in regula la echipa de baieti de la MINAUR.
    Nu era singurul vinovat FOTONEA pentru nerealizarea obiectivelor.
    Astept cu nerabdare asumarea unui obiectiv clar,respectiv locul 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.nu vrajeli de genul 1-8 !
    Si binenteles nume:antrenori,directori etc.care raspund cu functia in caz de esec.
    Oare este cineva la acest club care are singe in instalatie sa-si asume ceva clar cu subiect si predicat ????

    Răspunde

Lasă un comentariu