Share
Medalii și titluri pentru maramureșeni la Campionatele Naționale la Orientare în Alergare

Medalii și titluri pentru maramureșeni la Campionatele Naționale la Orientare în Alergare

Cea mai importantă competiție internă din cadrul calendarului competițional la Orientare în Alergare s-a derulat in împrejurimile orasului Sfântu Gheorghe în perioada 11-12 septembrie.

Aici s-au desfășurat Campionatele Naționale în probele individuale (sprint, medie distanță, lungă distanță) și de ștafetă, întreceri ce a reunit toată elita orientării din România, aproape 300 de participanți de la majoritatea cluburilor de profil din tara ținând să ia startul la acest concurs.

Zonele de întrecere au fost destul de dificile, atât fizic cât și tehnic, cu zone de vegetație densă. O problema a fost comprimarea celor 4 etape de intreceri in doar 2 zile, ceea ce a solicitat foarte mult atât organizatorii cât si concurentii, dar pana la urmă competițiile au fost o reușită, mulțumim organizatorilor, respectiv Federația Română de Orientare în parteneriat cu VSK Csikszereda.

Sportivii de la CS Știința Electro Sistem  Baia Mare, sub îndrumarea antrenorilor Lucia Pop și Istvan Sebestyen, au pregătit foarte atent aceste competiții, fiind conștienți de valoarea ridicată a întrecerii.

Buna lor pregătire îi îndreptățea sa spere la obținerea de rezultate pe măsură la aceste Campionate Naționale, iar rezultatele obținute de ei vorbesc de la sine: 24 de medalii naționale dintre care 10 titluri de Campion Național este palmaresul cu care clubul băimărean s-a întors din județul Covasna.

Merită remarcată evolutia sportivului Cătălin Vădean care a reusit să obțină 3 medalii de aur si una de argint, a sportivei Alexandra Roman care a obtinut 3 medalii de aur si una de bronz, precum  și performanța fetelor de 18 ani care au reusit să ocupe în totalitate podiumul de premiere în proba de sprint.

Rezultatele obținute sunt:

LOCURI I ȘI CAMPIONI NAȚIONALI:

Sprint: Man Antonia la F14, Roman Alexandra la F18, Vădean Cătălin la M18

Medie Distanță: Roman Alexandra la F18,  Pop Lucia la F55, Vădean Cătălin la M18

Lungă Distanță: Roman Alexandra la F18, ,  Pop Lucia la F55, Vădean Cătălin la M18

Ștafetă: F18 – Creciun Alexandra cu Sabou Tania și Manu Andreea

LOCURI II:

Sprint: Sabou Tania la F18, Deac Anca la F21, Pop Lucia la F55

Medie Distanță: Manu Andreea la F16, Peleș Ștefania la F18, Sebestyen Istvan la M45

Lungă Distanță:  Peleș Ștefania la F18

Ștafetă: M14 – Lenard Luca cu Lenard Cristian și Manu Cristian, M18 – Hreniuc David cu Vadean Cătălin si Catană Marius

LOCURI III:

Sprint: Peleș Ștefania la F18

Medie Distanță: Man Antonia la F14

Ștafetă: F14 – Maiker Carla cu Sebestyen Carla și Manu Andreea, F18 –  Ciocian Rebeca cu Sabou Codruța si Peleș Ștefania, F21 – Rus Dora cu Roman Alexandra si Deac Anca.

Înaintea unei vacanțe binemeritate, componenții clubului băimărean vor mai lua parte la ultima competiție importantă din acest an, respectiv Campionatele Naționale de Noapte și de Ștafetă Mixtă, competiții ce se vor desfășura la inceputul lunii octombrie la Pitești, informează reprezentanții CS Știința Electro Sistem Baia Mare.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu