Share
Medalii de bronz pentru zimbri în Cupa Regelui

Medalii de bronz pentru zimbri în Cupa Regelui

Devenită derby de tradiție în ultimii ani în rugby-ul românesc, confruntarea dintre CSM Știința Baia Mare și Timișoara Saracens a avut loc de data aceasta într-o finală mică, contând pentru medaliile de bronz ale ediției 2018 a Cupei Regelui.

CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens: 30-29 (14-17)

Găzduită de Stadionul Parcul Sportiv Universitar prof. dr Iuliu Hațieganu de pe malul Begăi, întâlnirea a fost una extrem de disputată, așa cum era de așteptat, cu eseuri frumoase, răsturnări de situație și o victorie la limită a băimărenilor. Timișorenii au punctat repede, în minutul 2, printr-un eseu al lui Vlăduț Popa, transformat de Luke Samoa (0-7). În minutul 10 își măresc avantajul la 0-10 prin același Luke Samoa. Știința atacă susținut și Timișoara rezistă doar până în minutul 27 când ne apropiem la 7 -10, prin eseu transformat. În minutul 35 bănățenii scot balonul dintr-o grămadă acordată în preajma terenului de țintă băimărean și îl culcă pentru un nou eseu (7-17). Zimbrii apasă din nou pe accelerație și, înainte de finalul reprizei, primesc un eseu de penalizare (14-17).

Egalăm la scurt timp după revenirea de la vestiare (17-17, min. 43), dar bănățenii ajung în apropierea buturilor noastre, organizează un mol și culcă din nou, dar ratează transformarea: 17-22 (min. 47). La jumătatea reprizei, arbitrul dictează o eliminare de 10 minute la timișoreni, iar Știința profită de avantajul numeric și preia conducerea (24-22, min 60). Peste 10 minute bănățenii greșesc în terenul propriu și băimărenii transformă lovitura de pedeapsă (27-22, min. 70). Se repetă scenariul și Știința mai pune 3 puncte pe tabelă (30-22, min 77). Timișoara trece la un atac susținut și, în minutele de prelungire, mai punctează o dată prin eseu cu transformare, insuficiente însă pentru a schimba soarta partidei.

CSM Știința Baia Mare aduce acasă medaliile de bronz ale unei cupe gândite să ocupe puțin golul competițional din rugby-ul românesc. Din păcate, cel puțin din punct de vedere al mediatizării, evenimentul nu se bucură de interes prea mare. Competiția a fost câștigată sâmbătă seara de CSM București, care a învins în finală pe CSA Steaua București cu 24-22 (11-9).

CSM Știința Baia Mare: 15.Ionuț Botezatu, 14.Alexandru Bucur, 13.Jgerenaia Khvicha, 12.Ionuț Balaban, 11.Jone Marawa Nasalo, 10.Bidzina Shamkaradze, 9.Alexandru Țiglă, 1.Silviu Sebastian Suciu, 2.Alexandru Colev, 3.Nika Pataraya, 4.Dumani Siphosethu Mtya, 5.Vlad Vișan, 6.Sean Brian Morrell, 7.Alexandru Alexe, 8.Cristian Marian Chirică (căpitan)

Rezerve: 16.Mihai Dico, 17.Domițian Mureșan, 18.Nailago Waisea, 19.Florian Roșu, 20.Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, 21.Adrian Marian Apostol, 22.Mihai Lămboiu

Antrenori: Mario Alejandro Canale, Paul Rusu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu