Share
Medalii de bronz la Campionatul Național pentru cei mai mici juniori de la Academia de Handbal Minaur (VIDEO)

Medalii de bronz la Campionatul Național pentru cei mai mici juniori de la Academia de Handbal Minaur (VIDEO)

Turneul final al Campionatului Național de handbal masculin Juniori IV s-a încheiat duminică la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare cu un rezultat de excepție pentru Academia de Handbal (AH) Minaur. În ciuda faptului că nu se numărau printre favoriții la podium, micii handbaliști băimăreni au reușit să ocupe a treia treaptă, după ce au câștigat 5 din cele 7 meciuri jucate.

Sâmbătă, în a treia zi a turneului, AH Minaur a reușit să treacă în meciul decisiv din faza grupelor principale de CSȘ Ploiești cu 28-24 (13-12), calificându-se în semifinala competiției. S-a remarcat din nou Vlad Pop, cu 10 goluri marcate, dar și Lucas Sabou și Andrei Palfi, cu câte 6 reușite.

Semifinala. AH Minaur – LPS Vaslui: 23-32 (9-15)

În semifinala desfășurată sâmbătă dupa-amiază, academicienii au întâlnit LPS Vaslui. Din păcate, moldovenii s-au dovedit a fi o echipă mai conectată la miza jocului, făcând mult mai puține greșeli și fiind mai eficienți pe faza de atac. La băimăreni a continuat să exceleze Vlad Pop, cu 12 goluri marcate, care însă nu a putut rezolva de unul singur meciul. Vasluienii și-au făcut meciul ușor încă din prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avantaj de 6 goluri (9-15). În debutul reprizei secunde AH Minaur a pierdut contactul cu adversarii, care au condus chiar și cu 10 goluri (10-20) și au câștigat în cele din urmă cu 32-23, calificându-se în finală, unde urmau să întâlnească CSM București.

Finala mică. AH Minaur – CSO Mizil: 23-20 (7-9)

Ajunși nesperat până în această fază, micii academicieni și-au propus să nu rateze ocazia de a-și pune la gât medaliile de bronz. Debutul meciului de duminică dimineață nu le-a fost însă favorabil, prohovenii conducând toată repriza, pe alocuri chiar și cu 3 goluri (2-5, min. 7). AH Minaur a reușit totuși să egaleze (6-6, min. 13), dar finalul reprizei a aparținut din nou adversarilor (7-9, scor la pauză).

Muștruluiți părintește la cabine, băimărenii au revenit în joc, mult mai motivați, cu un Lucas Sabou strălucitor în extrema stângă, dar și la linia de 7 metri, marcând un total de 9 goluri. După ce a făcut 30 de minute foarte bune în poartă, cu mai multe intervenții decisive, Cristian Sancu le-a cedat locul, pe rând și lui Paulo Hoban și micuțului Tudor Chira, ambii având cel puțin câte o intervenție salvatoare în momente cheie ale meciului. Și Vlad Pop a continuat să arate forma obișnuită, chiar dacă în dimineața meciului a avut emoții foarte mari. Astfel, academicienii au reușit rapid să egaleze și apoi să preia conducerea pentru prima dată în meci, în minutul 29 (14-13). CSO Mizil revine la 16-16 și se merge din egal în egal până la 20-20 cu două minute înainte de final. Final pe care băimărenii îl gestionează mult mai lucid și, după ce Chira apără o aruncare de la 7 metri, se desprind și câștigă cu 23-20.

Locul trei, dar și trei premii speciale pentru băimăreni

Autorii acestei remarcabile performanțe sunt: Tudor Chira, Paulo Hoban, Cristian Stancu (portari), Vlad Pop, Tudor Balint, Patrik Jesek, Alex Măgurean, Andrei Palfi, Sebi Barbul, Alex Botiș, Norbi Meleg, Dragoș Mureșan, Paulo Hoban, Lucas Sabou, Ionuț Ghiț, Tudor Pop și Miguel Sabo. Antrenori: Maria Pașca Pop, Victor Pașca Pop, director tehnic Florin Mironescu.

Finala turneului a fost adjudecată de CSM București, care a învins categoric pe LPS Vaslui cu 27-20.

În cadrul festivității de premiere, pe lângă medaliile de bronz, trei dintre componenții Academiei de Handbal Minaur au primit și premii speciale: Cea mai bună extremă stângă – Lucas Sabou (fiul lui Alexandru Sabou – vezi foto); Cea mai bună extremă dreaptă – Alexandru Măgurean și Cel mai bun jucător al turneului – Vlad Pop.

”Suntem foarte mulțumiți de rezultatul obținut. Confirmăm, dacă mai e nevoie, valoarea academiei. An de an am fost printre cei mai buni, iar anul acesta am participat cu toate grupele la turneele finale, performanță reușită în țară de doar 4 cluburi. Iar noi suntem singurul club privat din țară care reușește an de an să performeze. Mulțumim sponsorilor noștri, părinților și antrenorilor” – a declarat pentru directmm.ro directorul tehnic al AH Minaur, Florin Mironescu.

Alex FARA

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu