Share
În campionatul național, medalii de aur și bronz pentru tinerii rugbiștii băimăreni

În campionatul național, medalii de aur și bronz pentru tinerii rugbiștii băimăreni

Campionatul național de rugby Under 18 a ajuns weekend-ul trecut la final. Stadionul „Arcul de Triumf” din capitală a găzduit meciurile pentru stabilirea podiumului.

Baia Mare a fost reprezentată în ambele dispute pentru medalii.. Pentru medaliile de bronz au luptat „zimbrișorii” de la CSM Baia Mare, care au trecut în finala mică de echipa Colegiului Tehnic „Dinicu Golescu” din București, cu scorul de 10-9 (10-6).

În finală s-au întâlnit CSȘ 2 CNE Baia Mare și Steaua București. Băimărenii, conduși de Răzvan Popovici și Mircea Taloș, câștigaseră detașat sezonul regulat și au învins în semifinală Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” cu scorul categoric de 71-9. Porniți ca favoriți în finală, juniorii de la Centrul Național de Excelență au  devenit campioni naționali, învingând cu 27-17 (17-14), după un meci pe care l-au dominat în mare parte, în special în repriza a doua. Au reușit 4 eseuri prin Andrei Pricopie (2), Paul Popoaia (1) și  Ghenea Virgil (1), precum și 2 transformări și o lovitură de pedeapsă ale lui Alexandru Harasim.

Lotul CSȘ 2 CNE Baia Mare – campioană națională: Adrian Lorinț, Cristian Bălin, Rareș Preluca, Andrei Pricopie, Darius Vulturar, Alin Toma, Marius Ferariu, Virgil Ghenea, Vlad Tunaru, Alexandru Harasim, Filip Marc, Vasile Bumbuc, Darin Onț, Denis Lupu, Paul Popoaia, Paul Mureșan, Robert Cuzeac, Lucian Chirilă, Vlad Braniște, Andrei Banea, Raul Zaharie, Patric Albert, Emil Bertalan, Robi Militaru, Andrei Tătărău, Paul Indre. Antrenori: Răzvan Popovici și Mircea Taloș.

De menționat că, în urmă cu o săptămână, echipa de juniori Under 19 a CSȘ2 CNE Baia Mare a câștigat titlul de Campioană Națională și la rugby în 7, depășind în clasament Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”.

Alex FARA

Foto: facebook CSȘ 2 CNE Rugby


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu