Share
La Minaur, Alexandru Csepreghi –  handbalistul anului, iar  Robert Nagy – cel surpriză

La Minaur, Alexandru Csepreghi – handbalistul anului, iar Robert Nagy – cel surpriză

Conducerea tehnică și managerială a secției de handbal masculin din cadrul Clubului Sportiv Minaur Baia Mare a stabilit topul celor mai buni jucători din 2019 al echipei din Liga Zimbrilor. Cum era de așteptat, Alex Csepreghi a câștigat detașat, el fiind desemnat anul acesta și cel mai bun handbalist și golgheter în Liga Zimbrilor. Locul 2 îi revine cehului Milan Kotrc, jucătorul adus din Bundesliga, poate cea mai bună achiziție a acestui sezon pentru Minaur. Sârbul Vojislav Brajovic completează podiumul, fiind unul dintre jucătorii care a devenit exponențiali pentru echipă. Ascensiunea lui de formă din acest an și numărul relativ mare de reușite din acest sezon (44) îl fac să merite acest loc. În mod surprizător, locul 4 îi revine tânărului internațional Călin Căbuț care, în această primă parte a sezonului, a jucat și a marcat mai puțin (15 goluri), concurența cu Janja Vojvodic, marele absent al topului, fiind una extrem de acerbă. Însă, cel mai probabil, Căbuț a fost recompensat cu această clasare pentru evoluțiile din prima parte a anului, atunci când în partitura lui Raul Fotonea a fost vioara întâi la coordonare.

Cea mai frumoasă surpriză și o recunoaștere de drept a meritelor sale incontestabile, este acordarea locului 5 lui Robert Nagy (vezi foto). El este pilonul central al apărării și om de bază pe acest post care, din păcate, nu îi poate aduce și satisfacția golului, incursiunile sale în atac fiind destul de rare. Dar, se știe, în handbalul modern meciurile se câștigă în apărare.

CS Minaur s-a clasat sezonul trecut pe locul 9 în Liga Zimbrilor, iar acum, după 14 etape disputate din sezonul 2019-2020, este pe poziția a patra.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu