Share
Jucătoarele de 15-16 ani de la CS Marta au condus în meciul cu vedetele de la CSM București, după care le-au cerut autografe!

Jucătoarele de 15-16 ani de la CS Marta au condus în meciul cu vedetele de la CSM București, după care le-au cerut autografe!

Aparent un meci fără miză, confruntarea din weekendul trecut dintre CS Marta și CSM București, în șaisprezecimile Cupei României, a fost un eveniment ce a lăsat urme, atât în rândul spectatorilor, cât mai ales în sufletele handbalistelor de la clubul băimărean. CS Marta a reușit să conducă vicecampioana României timp de 35 de minute. A fost de-a dreptul înduioșător să vezi fetițe de 15-16 ani penetrând cu tupeu apărarea vedetelor internaționale și marcând gol după gol, ca mai apoi la final să le ceară autografe. Soții Ioan și Ioana Marta au admis că, la mai bine de 20 de ani de la înființarea clubului, acest meci va rămâne în istoria grupării handbalistice pe care o conduc. La scurt timp după terminarea partidei, încă sub imperiul emoțiilor, datorate și jocului foarte curajos prestat de eleve lor, cei doi au făcut câte o declarație pentru directmm.ro.

„Sunt dezamăgit pentru că nu suntem sprijiniți”

Ioan Marta: „În ciuda emoțiilor pe care le-au avut fetele, în fața fostei câștigătoare a Ligii Campionilor fetele noastre au jucat foarte bine tactic, au avut posesie. Asta pentru că, atunci când diferența de valoare e atât de mare, la junioare pot apărea emoțiile și greșelile neforțate. Noi ne-am concentrat foarte bine în prima repriză și poate că ne-au tratat puțin cu superioritate. Nu cred că și-au închipuit că putem fi atât de disciplinate în atac. Și iată că am rezolvat problema disciplinei, de fapt cea care aduce performanță. Sper că am lăsat o impresie bună tuturor celor care au fost alături ne noi astăzi în tribune. Pot să spun că am jucat cu mult suflet. Ceea ce și eu și soția mea (Ioana Marta – n.r.) am imprimat dintotdeauna copiilor a fost să aibă dăruire, seriozitate și ambiție în ceea ce fac. Cred că ele au pus toate astea la un loc în acest meci și au reușit să arate că se pot face chiar și mici minuni cu o echipă de junioare. Ne bucurăm că am reușit să conducem mai mult de o repriză și, până la urmă, era normal să fim învinși. CSM-ul este o echipă care se respectă și care are valori. Cred că dacă am avea 1% din bugetul lor, pentru noi ar fi extraordinar de bine. Nu știu să vă spun ce urmează să facem. În primul rând sunt dezamăgit pentru că începe campionatul și nu suntem ajutați, nu suntem sprijiniți. Noi trăim pentru sport, noi trăim pentru ceea ce în Baia Mare s-a făcut o viață întreagă – handbal. Iar noi, cu toții, suntem concentrați pe performanță în handbal. Cu sacrificii, sacrificii mari. Când am aflat că jucăm cu CSM am luat-o puțin în derâdere, dar apoi le-am spus fetelor că pentru ele este ceva ieșit din comun, este un lucru extraordinar. Le-am spus: «Haideți să încercăm să  nu ne batem joc de noi și să facem cât putem». Am câștigat un pariu cu fiul meu, care spunea că nu vom da mai mult de 3 goluri, iar eu am spus că vom da mai mult de 10. În cele din urmă am dat numai în prima repriză 13. Sunt sigur că acest meci le va da fetelor încredere pe mai departe, iar noi vom face în așa fel încât să aibă meciuri grele, pentru că numai așa pot să crească în valoare”.

„A fost visul lor să îi dea gol Denisei Dedu”

Ioana Marta: „Cei de la București nu cred că au luat jocul foarte serios în prima repriză, iar fetele noastre și-au dorit foarte multe. au avut ambițe, și-au propus să marcheze goluri și chiar au reușit. Le spuneam pe bancă: «obiectiv îndeplinit». Unele, încă cu două zile în urmă, ziceau că nu dorm noaptea, visând să îi dea gol Denisei Dedu. Și chiar au fost câteva goluri frumoase. Cred că am oferit un spectacol frumos. Pentru fete a fost o bucurie să le  simtă aproape, din teren, pe puternicile handbalului. Suntem satisfăcuți că am creat în sală o atmosferă atât de frumoasă, că am adus bucurie celor care au venit să vadă în teren marile valori ale handbalului mondial. Fetele nu au avut frică și au avut curaj să pătrundă (n.r., chiar reușind să facă forțare în atac la Pintea și Cvijic – n.r.). Am reușit să rulăm tot lotul, să dăm fiecăreia minute să joace și să își îndeplinească visul de a juca handbal alături de nume atât de mari. Nu este o întâmplare faptul că am fost eficienți la linia de 9 metri. Și alți colegi de la cluburile împotriva cărora jucăm au rămas impresionați de linia noastră de 9 metri. Sunt niște fete care promit și sper ca ele chiar să ajungă mari jucătoare. Sunt fete cu tupeu pozitiv, cu forță de aruncare de afară. Evident că ne și pregătim în acest compartiment, având handbaliste cu calitățile necesare. Am jucat cu o echipă în care portarul Flavia Matei, fosta și actuala mea elevă, a fost  singura senioară, pe care am crescut-o de mică; am adus-o de la Oradea și mi-am dorit mult ca ea să nu fi renunțat atât de devreme la handbal. M-a ascultat și a revenit în acest sezon. Vă declar sincer că ea poate să stea în poartă și la un alt nivel. Dealtfel, această partidă va da un mare imbold tuturor fetelor noastre, o parte dintre ele felicitându-se după meci pentru decizia de a alege CS Marta, club care le-a dat nesperata șansă de a juca meciul vieții lor.”

Rafael HEKMAN

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu