Share
Internaționalul de tineret Adrian Rus, golgheter al Cupei Minerul, s-a transferat la vicecampioana Ungariei

Internaționalul de tineret Adrian Rus, golgheter al Cupei Minerul, s-a transferat la vicecampioana Ungariei

Adrian Rus e un fotbalist al cărui nume nu a trezit emoții deosebite până în prezent, decât eventual în rândul specialiștilor. În decembrie 2018, sătmăreanul ajungea în atenția iubitorilor de fotbal băimăreni la Cupa Minerul la fotbal în sală. Atunci, echipa în care evolua (Il Calcio) a câștigat turneul, el obținând în plus și  Trofeul ”Sorin Sabău”, acordat golgheterului competiției.

Atunci încă era jucător împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe, dar deja un obișnuit al lotului național U21, calificat la europenele din această vară. Europene la care a avut o contribuție remarcată de specialiști la meciul împotriva Franței.

Adrian Rus este un produs al fotbalului sătmărean, cu o experiență substanțială în fotbalul maghiar, unde  evoluează  din 2015.  În toamna anului trecut a fost transferat la Academia Puskas, care l-a împrumutat în Liga I. După expirarea acestui  împrumut, datorită evoluțiilor sale de la națională, Rus a semnat cu vicecampioana Ungariei Mol Vidi FC.

„Mă bucur să-mi continui cariera la cea mai bună echipă din Ungaria. Acesta este un pas imens în cariera mea și  aștept cu nerăbdare începutul noului sezon. Sunt foarte mulți jucători valoroși la MOL Vidi FC, așa că sunt sigur că va fi o mare luptă pentru a prinde echipa. Obiectivul meu principal va fi acela de a demonstra că îmi merit locul în echipă. Mă voi lupta pentru puncte în competiția maghiară, dar și în cele internaționale,  și am încredere că pot să îmi aduc contribuția în acest sens” –  a spus Adrian Rus.

Din postura de vicecampioană a Ungariei, Mol Vidi FC va participa în fazele preliminare ale Champions League. Lui Adrian Rus –  va și tuturor tricolorilor U-21 – îi dorim succes în semifinala cu Germania, ce se joacă joi seara, la Bologna, de la ora 19.00 (ora României).

Rafael HEKMAN

Foto: molvidi.hu & arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu