Share
Internaționalul Beka Bitsadze – al șaptelea rugbist gruzin din istoria zimbrilor băimăreni

Internaționalul Beka Bitsadze – al șaptelea rugbist gruzin din istoria zimbrilor băimăreni

În cursul zilei de miercuri, oficialii campioanei României au făcut public transferul jucătorului de origine georgiană Beka Bitsadze, care a evoluat ultima oară în campionatul francez de rugby. Născut în capitala Georgiei, la Tbilisi, la 24 martie 1991, gruzinul de 1,93 m și 104 kg evoluează pe postul de flanker. Atleticul sportiv georgian a început să practice rugby-ul la vârsta de zece ani, fiind legitimat sub comanda lui Mikheil Chachua, la Rugby Club Iveria. La 19 ani face pasul spre seniorat, fiind legitimat la cele două cluburi din campionatul intern georgian (DiDi 10) Rugby Club Army Tbilisi (2010-2014) și R.C. Lokomotive Tbilisi (2014-2015). La 24 de ani se îndreaptă spre Hexagon, jucând între 2015 și 2017 pentru Rugby Club Chambery (Federal 1), Racing Club de Narbonne, în liga Prod D 2 (2017-2018) și Federale 1 (2018-2019).

La nivelul loturilor naționale, Beka Bitsadze a făcut parte din naționalele Georgiei Under 18, 19 și 20 de ani, fiind convocat pentru prima oară de neo-zeelandezul Milton Haig. Pe lângă selecțiile la naționala de rugby 7, din 2012 și până în prezent gruzinul de 29 de ani face parte și din lotul de rugby XV al Georgiei.

Gruzinul – care a jucat cu naționala țării sale în trei dintre duelurile contra României – devine al șaptelea sportiv de naționalitate georgiană ce ajunge în Baia Mare, după mijlocașul la grămadă Bidzina Shamkaradze, cei patru jucători din pachetul de înaintare – talonerii Data Bezuashvili și Iuri Natriashvili, precum și cei doi pilieri Nika Pataraya și Revazi Dugladze -, respectiv centrul Khvicha Jgerenaia.

Conducerea clubului are în plan și alte transferuri, până la reluarea sezonului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu