Share
Înotătorii băimăreni au câștigat 6 medalii la Campionatul Național de la Bacău

Înotătorii băimăreni au câștigat 6 medalii la Campionatul Național de la Bacău

În perioada 20-24 martie s-a desfășurat în Bazinul Olimpic din Bacău Campionatul Național de Înot pentru juniori, tineret și seniori. La startul competiției au fost prezenți și sportivii băimăreni de la CSM Baia Mare și de la Liceul cu Program Sportiv (LPS).

În total, înotătorii băimăreni au adus acasă o zestre de 6 medalii, dintre care una de aur, trei de argint și două de bronz. Componenții ștafetei masculine de la LPS au cucerit aurul la 4×200 metri liber la tineret, cu timpul de 08:08:00 (vezi foto) și argintul, în aceași probă la seniori. Tot echipa LPS Baia Mare a câștigat medaliile de argint la proba de 4×100 metri, la tineret și a terminat pe 5 la aceași probă, la seniori. Cei patru performeri sunt Sebastian Babiciu, Alexandru Mihalache, Cezar Cozmuța și Rareș Silaghi. Ultimii doi au făcut parte și din ștafeta care a câștigat medalia de bronz la proba de 4×100 mixt, la tineret, alături de Luca Ichim și Ștefan Ropan.

La individual LPS Baia Mare a mai obținut o medalie prin Luca Ștefan Ichim, care a urcat pe a treia treaptă a podiumului la proba de 50 metri spate. Tot la individual, Leona Popa de la CSM a terminat a doua în finala la 50 metri spate, adjudecându-și medalia de argint. Înotătoarea în vârstă de 15 ani a participat și la competiția de tineret și de senioare, unde a terminat pe locul 5, respectiv 7.

Echipa Liceului cu profil sportiv a mai avut reprezentanți și în alte 7 finale, la toate categoriile de vârstă, prin Melisa Gherghel, Luca Ichim, Narcisa Ilea, Antonia Sălăjan și Cristinel Dabija, precum și cu ștefetele de 4×100 mixt, feminin și masculin.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook LPS Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu