Share
Înfrângere dramatică a baschetbaliștilor sigheteni la Târgu Jiu

Înfrângere dramatică a baschetbaliștilor sigheteni la Târgu Jiu

Lupta pentru locul secund în Grupa Albastră a Ligii Naționale de Baschet e din ce în ce mai aprigă. Miercuri după-amiază baschetbaliștii de la CSM Sigetu Marmației au pierdut ocazia de a-și securiza acest loc, după ce au fost învinși la un singur punct de ACS Târgu Jiu.

ACS Târgu Jiu – CSM Sighetu Marmației  78-77 (15-18, 16-14, 24-22, 23-23)

Meci frumos prin prisma dramatismului dat de desele schimbări la conducere (11), mai ales din a doua parte a meciului, și de cele 8 situații de egalitate, în ciuda faptului că procentajele de reușită au fost destul de modeste de ambele părți. Primul sfert i-a avut în permanență la conducere pe maramureșeni, care au avut și 9 puncte avans pe tabelă (2-11, min. 4). În sfertul doi CSM a continuat să domine până în minutul 18, când oltenii au trecut pentru prima dată la conducere (27-26). Echilibrul s-a menținut și sighetenii au intrat la pauza mare cu un singur punct avans (31-32).

Sfertul 3 s-a dovedit a fi foarte important în deznodământul meciului, chiar dacă gazdele au reușit doar două puncte în plus. Din păcate, în ultimele 10 minute elevii lui Emil Kosztelnik au ratat incredibil de mult, mai ales de la linia de 9 metri, nu mai puțin de 7 tentative de 3 puncte greșind ținta. Cu 47 de secunde înainte de final gazdele conduceau cu 77-71. Thomas și Chițu au punctat de 3, insuficient însă, deoarece între cele două reușite oltenii au marcat un punct de la libere și au câștigat meciul cu 78-77.

Sighetenii rămân pe 2 cu 45 de puncte, dar le suflă în ceafă Focșaniul, cu 42 de puncte și un meci mai puțin disputat. Etapa viitoare CSM merge la liderul grupei, CS Municipal Târgu Mureș.

CSM Sighetu Marmației: Thomas 22 puncte, Edwards Jr. 17p, Alexandru 11p, Țibârnă 8p, Chițu 8p, Dohi 5p, Vaida 3p, Iuga 3p, Simionca, Gavaller. Antrenor: Emil Kosztelnik.

Rafael HEKMAN

Foto: dcnews.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu