Share
Începe ediția a doua a Trofeului Minaur la handbal feminin

Începe ediția a doua a Trofeului Minaur la handbal feminin

Debutul în Ligia Florilor este din ce în ce mai aproape pentru CS Minaur. Până în data de 2 septembrie când vor juca primul meci pe teren propriu, băimărencele mai au la dispoziție 3 meciuri de verificare în cadrul celei de a doua ediții a Trofeului Minaur la handbal feminin. Acesta se desfășoară în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” începând de miercuri și este unul internațional, aducând la start echipele Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), Kisvarda Master Good SE (locul 7 în prima ligă din Ungaria), CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud (locul 6 în Liga Naţională) și CS Minaur Baia Mare din postura de nou promovată în Liga Naţională.

Probleme de lot pentru Costică Buceschi

Costică Buceschi pare să aibă probleme destul de serioase de lot încă înainte de a începe campionatul. După ce Andreea Lipară a fost operată la genunchi și va rata cel puțin jumătate de sezon, Minaur pierde o altă jucătoare din flancul drept, pe ucraineanca Yuliya Zaremba, care, conform conducerii clubului, a cerut rezilierea contractului din motive medicale. Astfel în extrema dreaptă echipa rămâne doar cu Sonia Seraficeanu. Antrenorul băimărencelor se confruntă cu aceași problemă și pe postul de coordonator de joc, deoarece împreună cu Zaremba pleacă și centrul Yuliya Poradnik, singura jucătoare pe post fiind acum Luciana Popescu. Posibile soluții de compromis pot fi interul stânga Maria Shteriova, pentru postul de coordonator de joc, despre care se spune că ar mai fi evoluat în această postură, și mutarea prin rotație a celor doi interi dreapta, Andreea Tecar și Helena Ryšánková pe postul de extremă dreaptă, ca rezerve pentru Seraficeanu. O altă variantă de compromis ar fi mutarea uneia din cele trei extreme stânga pe partea dreaptă. Evident varianta ideală ar fi găsirea unor înlocuitoare pe măsură, însă timpul este foarte scurt și oferta mult prea săracă în acest moment.

Ocazie ideală pentru prezentarea lotului

Această a doua ediție a Trofeului Minaur este și o ocazie ideală pentru prezentarea lotului. Fiind prima reprezentație a echipei în noua sa formulă în fața suporterilor băimăreni, conducerea clubului a profitat de ocazie pentru a organiza prezentarea echipei și a noului echipament de joc pentru sezonul 2018-2019. Așa cum se obișnuiește la astfel de competiții, pe lângă premiile acordate echipelor se vor desemna și cea mai bună jucătoare a turneului, golghetera și cel mai bun portar.

Minaur joacă în prima zi cu campioana Slovaciei, Iuventa Michalovce, cu începere de la ora 18.00. Intrarea suporterilor este liberă.

Iată și programul întreg al turneului:

Joi, 23 august

  • 16:00 CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – Kisvárda Master Good SE
  • 17:45 Prezentarea lotului de jucătoare al echipei CS Minaur pentru sezonul 2018-2019
  • 18:00 CS Minaur Baia Mare – Iuventa Michalovce

Vineri, 24 august

  • 16:00 Kisvárda Master Good SE – Iuventa Michalovce
  • 18:00 CS Minaur Baia Mare – CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud

Sâmbătă, 25 august

  • 10:00 CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – Iuventa Michalovce
  • 12:00 CS Minaur Baia Mare – Kisvárda Master Good SE
  • 13:30 Festivitatea de premiere

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu