Share
Încă o bătută, dar măcar încasată în capitală

Încă o bătută, dar măcar încasată în capitală

Meci bun făcut de Minaur vineri seara în sala Rapid, în compania celor de la CSM București, în fața căreia a pierdut la nouă goluri. Bun în comparație cu întâlnirea anterioară, din primăvară, când băimărenii au pierdut la 15 goluri (41 -26).

CSM București – Minaur Baia Mare: 35-26 (17-11)

Înaintea meciului suporterii întrebau ironic dacă nu se poate să începem partida cu repriza a doua și abia apoi să o jucăm pe prima, plecând de la veșnicele căderi de formă din repriza secundă. Minaur a ținut cont doar de prima parte a solicitării, jucând în fapt două reprize secunde. Raul Fotonea a dictat din start un joc modern, dinamic, în sistem 7 contra 6, fără portar în faza de atac. În consecință am primit rapid două goluri consecutive din poartă în poartă (3-1, min. 5). Ne-am ținut aproape până la 5-5 (min. 14) și, chiar dacă am ratat un 7 metri, vreo două ocazii de pe semicerc și am dat câteva pase le intercepție, părea că putem ține ritmul. A fost momentul în care bucureștenii au ambalat  motoarele și s-au distanțat la 9-5 (min. 18). De aici, restul meciului a fost o lungă agonie pentru suporterii care au reușit să afle la timp că meciul se transmite live pe pagina de facebook a CSM-ului. Ratări nepermise, alte 3 aruncări de la 7 metri irosite, lipsă totală de viziune în joc, jucători blazați, preocupați să simuleze faulturi sau să se certe cu arbitrii, nicidecum să facă la timp replierea sau faza a doua. Nici măcar faptul că la acest meci nu am avut deloc interi dreapta de meserie (Brajovic și Mureșan fiind accidentați) nu scuză prestația mediocră. Portarii au fost de data aceasta totalmente absenți, având în total 2 intervenții reușite. Tot meciul.

Nu înfrângerea doare, ci faptul că handbaliștii băimăreni au depus armele, parcă încă înainte a pleca de acasă. Ne-a lipsit dârzenia, ambiția, dorința de a juca. Am jucat indolent, parcă setați să nu pierdem la mult de 10 goluri. Spre finalul reprizei a doua am mai arătat puțin din handbalul pe care îl știm (pentru că știm), însă doar atât cât să nu plecăm din capitală mai umiliți decât ultima dată. Asta în condițiile în care CSM a jucat toată repriza cu jucătorii din linia a doua. Numele jucătorilor nu existî în cronică, în acord cu (in)existența lor pe teren.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu