Share
În loc de 3 puncte, handbalistele de la Minaur au adus de la Buzău 2 cartonașe albastre și a 7-a înfrângere

În loc de 3 puncte, handbalistele de la Minaur au adus de la Buzău 2 cartonașe albastre și a 7-a înfrângere

Echipa lui Costică Buceschi a mai suferit duminică o înfrângere în Liga Florilor, fiind învinsă în deplasare de Gloria Buzău cu 28-24. Pagina de facebook a fanilor buzoieni scria sugestiv înainte de meci: „Echipa noastră de handbal feminin traversează cea mai dificilă perioadă de la înființarea sa. Având un număr de jucătoare accidentate fără precedent în Liga Florilor, cu un moral afectat după ultimele etape, vor înfrunta duminică, 14 aprilie, pe CS Minaur Baia Mare, într-o partidă esențială pentru supraviețuirea în prima divizie. Invităm toți suporterii buzoieni la meci, să le încurajeze pe fetele noastre să se autodepășească, să uite de teama înfrângerii, să își regăsească încrederea în forțele proprii arătată în turul campionatului și plăcerea de a juca! Am pierdut câteva bătălii, dar cât mai avem 7 luptătoare în teren, încă nu am pierdut războiul! Hai Buzău, Buzău!” Se pare că le-a ieșit.

CSM Gloria Buzău – Minaur Baia Mare: 28-24 (13-11)

Program infernal pentru Minaur Baia Mare în ultimele 5 etape. Cea mai accesibilă echipă, judecând prin prisma rezultatelor din ultima vreme era Gloria Buzău, care înainte de acest meci avea la rândul ei 5 meciuri consecutive pierdute și era amenințată de o posibilă „calificare” la turneul de baraj. Nu am văzut meciul, dar statisticile sunt grăitoare. Minaur nu a condus nici măcar o dată, singura egalitate (9-9) fiind consemnată în prima repriză. Tot din statistica frh.ro reiese că a fost un meci tensionat, cu nu mai puțin decât 7 eliminări în tabăra noastră, din care, în mod neobișnuit, două acordate portarilor noștri Cristina Enache și Adriana Medvedova. Plus două cartonașe roșii, dublate de albastre, primite în minutul 57 de Burlachenko și Shteriova, în urma unei altercații cu Georgiana Subtirica. Contextul acestor eliminări și cartonașe e prilej suficient pentru a da vina de data aceasta pe arbitraj, după ce la ultimul meci țapi ispășitori au ieșit suporterii care pun presiune. Nu e exclus totuși ca arbitrajul să fi fost în stilul caracteristic cuplului Barbu-Badiu, care ne-a mai făcut zile fripte și cu alte ocazii.
În rest nu e mult de spus despre meci. Am avut în două rânduri ocazia să trecem în frunte, dar nu am profitat nici măcar atunci când am avut superioritate numerică, buzoiencele fiind cele care au marcat cu un om în minus, de două ori consecutiv la 21-19 în minutul 47. Tot din statistică reiese că la linia de 9 metri am fost practic inexistenți, randamentul fiind de 8 goluri din 24 de aruncări. Noroc cu Burlachenko și cu cele 4 goluri înscrise de la 7 metri.
Urmează 4 meciuri extrem de grele cu Craiova și CSM București acasă și cu Zalăul și Corona Brașov în deplasare. Practic există posibilitatea de a nu mai face nici un punct, situație ce ne-ar putea chiar duce la turneul de baraj.

Minaur Baia Mare. Medvedova, Enache – Lisewska 7 goluri (3 din 7m), Burlachenko 5, Seraficeanu 3, Cîrstea 2, Popescu 2, Tecar 3, Polocoșer 1, Bondar 1, Shteriova 1, Taivan, Lipară, Orșivschi ● Antrenori Costică Buceschi și Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN
Foto: facebook CS Minaur – imagine din meciul tur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu