Share
În Baia Mare, Iulian Jumuga a devenit cel mai tânăr campion național la drift (GALERIE FOTO)

În Baia Mare, Iulian Jumuga a devenit cel mai tânăr campion național la drift (GALERIE FOTO)

S-a încheiat etapa a 6-a a Campionatului Național de Drift de la Baia Mare. Din păcate, orarul de desfășurare anunțat inițial de organizatori a fost devansat, astfel încât fazele de „battle” (de duel) pentru primele locuri au avut loc în jurul amiezii, până spre orele 15.30, și nu de la ora 16.00 cum era anunțat. Motiv pentru care unii spectatori au ratat momentele culminante ale concursului.

La clasa SemiPRO, tânăra concurentă Natalia Iocsak, de la secția de automobilism a CS Minaur, a avut unele probleme tehnice, motiv pentru care nu s-a calificat în primii 16. Pe podiumul acestei clase au urcat Ivan Ivanov (locul 1), Alexandru Duminică (locul 2) și Alin Botiș (locul 3). A fost foarte aproape de podium însă băimăreanul Andrei Furtea, care s-a clasat pe un onorabil loc 4.

La clasa PRO, sportivii au dat marea bătălie și spectacolul de cea mai bună calitate, daralt băimărean, Rareș Gârda a ratat clasarea în primii 16. Podiumul a fost ocupat la final de Gediminas Levickas (locul 1), Marko Zakouril (loc 2) și Adrius Vasiliaskas (loc 3). Cei trei au fost recompensați cu câte un premiu în bani în valoare de 5000, 3000,respectiv  2000 euro.

Chiar dacă nu a reușit să urce decât în top 8, românul Iulian Jumuga  (foto sus) a adunat punctele necesare pentru a-și asigura titlul de campion național la Drift pentru sezonul 2018. Și astfel, la doar 23 de ani, a devenit cel mai tânăr campion național din istoria drift-ului românesc.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu