Share
În 26 februarie, 26 de ani  pentru CS Dragonul Baia Mare

În 26 februarie, 26 de ani pentru CS Dragonul Baia Mare

În 26 februarie 1993, pornea la drum Clubul Sportiv Dragonul,  înfiintat de doi pasionați de – și specialiști în – Taekwon-do I.T.F. E vorba de antrenorul emerit prof. Dan Goron (6 dan) și antrenorul psiholog Monica Goron (5 dan), ambii instructori internaționali.  Datorită lor, un sport cu nume exotic și ciudat, fără prea mare tradiție în zonă, a atras tot mai mulți practicanți din zonă, care au făcut performanță. fără prea mare tradiție în zonă Baia Mare devenind un centru puternic al acestei discipline sportive.  În acest interval, peste 3.000 de medalii au fost cucerite la probe individuale și cu echipa în competiții de toate nivelurile, de la la cele naționale până la Campionatele  și Cupele  Europene sau Mondiale. Recolta a fost bogată:  titluri de campioni mondiali și campioni europeni au ajuns în vitrina clubului,  zeci de centuri negre 1-4 dan, zeci de sportivi selecționați  la loturile naționale și mulți „dragoni” care s-au clasat printre primii sportivi ai judetului Maramureș,  în clasamentele anuale întocmite.

În 2000, prof. Dan Goron a devenit antrenor al Lotului National de Taekwon-do ITF,  2019 găsindu-l  în aceeași funcție. A ocupat funcții și prin Federația Română de Taekwon-do ITF: vicepreședintre al federației;  președinte al Colegiului Central Național al Arbitrilor; membru în Biroul Federal sau diferite comisii din federație. Prof. Dan Goron a obținut cea mai înaltă categorie din arbitrajului: este arbitru internațional clasa A Mondial.

”Peste un sfert de veac de Taekwon-do ITF în Baia Mare, în Maramureș. Acest lucru a fost posibil datorită curajului și încăpătânării de a face sport de performanță,  dar și sport de masă,  într-o lume în care am întâmpinat numeroase piedici. Dar  am avut și norocul să avem sprijinul familiei, a sportivilor, a mass -media, a unor colegi din federați , a conducerii federației și un sprijin important din partea autorităților locale și judetene” –  a subliniat prof. Dan Goron.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu