Share
Handbaliștii de la Minaur pierd după cea mai slabă repriză a sezonului

Handbaliștii de la Minaur pierd după cea mai slabă repriză a sezonului

Minaur Baia Mare a stat doar câteva zile pe podiumul Ligii Zimbrilor, pierzând categoric duminică seara disputa cu AHC Dunărea Călărași, din etapa a 16-a. Un meci de trecut la cele de uitat, mai ales prima repriză, care putem spune că a fost decisivă în economia jocului.

Dunărea Călărași – CS Minaur Baia Mare: 31-26 (15-8)

Cu Brajovic încă accidentat și Csepreghi recent recuperat (niciun gol din 5 tentative), dar și cu un randament extrem de slab în atac (8 goluri din 21 de aruncări), băimărenii au făcut cea mai slabă primă repriză a întregului sezon. Dunărea a condus din primul minut, Minaur fiind permanent la minim 3-4 goluri în urmă în primele 10 minute. De la 8-4 (min. 13), Minaur ratează de 9 ori consecutiv, inclusiv două aruncări de la 7 metri, și nu mai înscrie 12 minute, timp în care gazdele se duc la 14-4 (min. 25). În ultimele 5 minute ale reprizei, elevii lui Stephane Plantin se trezesc puțin și marcheză de patru ori, reducând ușor din diferența de 10 goluri.

Partea secundă aduce un joc mult mai echilibrat, Minaur izbutind să marcheze de 18 ori. În ciuda jocului mai bun, băimărenii nu au izbutit să se apropie la mai puțin de 3 goluri (25-22, min 55). Un joc modest, per ansamblu, statistica sugerând că singurii care au ținut steagul sus au fost Kotrc (7 goluri din 9 aruncări) și Cip (4 din 4). Au mai marcat câte 4 goluri Botea și Căbuț, dar cu un randament de doar 50%, ambii având câte 8 aruncări la poartă.

Etapa viitoare, joi 6 februarie, Minaur primește vizita unui adversar aparent facil, CSM Reșița, care însă a furnizat o surpriză în etapa a 15-a, când a învins în deplasare pe CSM Bacău.

CS Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu, Adrian Țenghea – Robert Nagy, Tudor Botea 4/8, Andrei Buzle 0/2, Daniel Mureșan 2/5, Călin Căbuț 4/6 (unul din 7m), Milan Kotrc 7/9 (2 din 7m), Georgel Haiduc 0/1, Teo Coric 2/2, Tomas Cip 4/4, Mihai Bușecan, Alexandru Csepreghi 0/5, Janja Vojvodic, Albert Cristescu 3/5, Daniel Bera. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook AHC Dunărea Călărași


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu