Share
Handbaliștii de la Minaur au luat toți ”covrigii de Buzău”

Handbaliștii de la Minaur au luat toți ”covrigii de Buzău”

Jucat pe teren neutru, la Focșani, meciul dintre HC Buzău și Minaur Baia Mare avea ca miză pentru băimăreni menținerea pe podium la capătul etapei cu numărul 20, din Liga Zimbrilor. Din echipa condusă de Stephan Plantin a lipsit din nou Căbuț, lipsa lui fiind compensată cu brio de Andrei Buzle, care a și marcat 4 goluri. Omul meciului a fost de data aceasta Tudor Botea, cu 7 reușite, chiar dacă a jucat numai în repriza secundă. La final, Minaur le-a luat buzoienilor toți cei trei ”covrigi” puși în joc, rămânând pe locul 3, cu 40 de puncte.

CS HC Buzău 2012 – CS Minaur Baia Mare: 27-30 (13-16)

Băimărenii au controlat partida de la un capăt la altul, situații de egalitate fiind înregistrate doar în prima repriză. După un start fulminant (2-7, min. 11), cu Bera, Buzle și Vojvodic în prim plan, buzoienii au egalat (9-9, min. 20), după ce Mureșan a ratat de 3 ori în fața portarului advers. Finalul reprizei le aparține băimărenilor, Csepreghi marcând ultimul gol, și totodată unica sa reușită din acest meci.

După pauză, gazdele se apropie periculos la un singur gol și se mențin aproape până în minutul 42 (19-20). Intră în scenă Tudor Botea, care marcheză la foc automat, cu un randament de 100% (7 din 7) și echilibrul se rupe (19-23, min. 42), ca mai apoi diferența să fie dusă la 20-27 (min. 53). La adăpostul celor 7 goluri diferență, băimărenii se relaxează în ultimele 8 minute, însă nu atât cât să le dea gazdelor șansa de a mai obține ceva notabil.

Pentru Minaur urmează două etape de foc. Miercuri, 4 martie joacă tot în deplasare, la ocupanta locului 2, Potaissa Turda, urmând ca duminica viitoare să primească în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” pe campioana Dinamo București! În ciuda faptului că Minaur, ocupanta locului 3, se confruntă cu ocupantele primelor 2 locuri, televiziunea publică nu a anunțat transmiterea vreunuia din cele două meciuri.

CS Minaur Baia Mare.  Ionuț Ciobanu, Adrian Țenghea – Tudor Botea 7/7, Daniel Bera 5/7, Janja Vojvodic 4/5, Georgel Haiduc 4/5, Andrei Buzle 4/7, Daniel Mureșan 2/6, Robert Nagy 1/1, Albert Cristescu 1/1, Alexandru Csepreghi 1/2, Vojislav Brajovic 1/1, Milan Kotrc, Teo Coric, Tomas Cip, Mihai Bușecan, Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu