Share
Handbaliștii de la Minaur au învins clar o pretendentă la titlu

Handbaliștii de la Minaur au învins clar o pretendentă la titlu

Chiar dacă nu a fost plină, sala de sport a Școlii gimnaziale „Vasile Alecsandri” și echipamentul portocaliu-negru – purtat în premieră pe teren propriu – au purtat noroc handbaliștilor de la Minaur, în confruntarea cu AHC Dobrogea Sud Constanța,

CS Minaur – AHC Dobrogea Sud: 28-23 (12-11)

Mutat în cartierul „Vasile Alecsandri”, din cauză că Sala Sporturilor „Lascăr Pană” e ocupată cu o manifestare expozițională, meciul dintre CS Minaur și AHC Dobrogea Sud, contând pentru etapa a 4-a a Ligii Zimbrilor, a fost unul echilibrat în prima repriză, deși oaspeții erau considerați favoriți pe hârtie. De la Minaur au lipsit Cristescu și Apostu, accidentați. Primul gol a fost înscris de dobrogeni abia în minutul 3, după ce Căbuț și Haiduc rataseră două ocazii de a deschide scorul. Minaur a preluat însă conducerea și nu a mai cedat-o niciodată până la final. Echilibru perfect până în minutul 12 (5-5) și cu ajutorul lui Adrian Țenghea care, în acest început de sezon, a făcut cel mai bun meci în poarta băimărenilor. La gazde Csepreghi continuă evoluția excelentă din primele meciuri și ne duce la 8-5 (min. 18), cu două goluri consecutive, timp în care Țenghea ridică suporterii în picioare, cu alte două parade. De cealată parte, intră în scenă Nicolici, care ne taxează de trei ori și Constanța se apropie la 10-9 (min. 22). Țenghea apără un 7 metri, însă imediat veșnic tânărul Dabor Cutura egalează: 10-10 (min. 27). Finalul ne aparține și intrăm la vestiare cu un gol avans (12-11).

Repriza secundă îl aduce din nou în prim plan pe Țenghea, care mai scoate un 7 metri executat de Cutura și, până în minutul 37, Minaur se desprinde la un confortabil 16-13. Băimărenii se apără exemplar, cu Robert Nagy și Yuriy Pop  (vezi foto)  jucând excelent în defensivă, și majorează diferența la 20-16 (min. 44). Intrat în teren în repriza a doua, veteranul constănțean Laurențiu Toma duce banca de rezerve a dobrogenilor de la extaz la agonie, în doar 6-7 minute. Mai întâi marchează un gol important, prin care oaspeții se apropie la două goluri (20-18, min. 46), mai apoi este eliminat 2 minute, iar la revenirea în teren ratează un 7 metri, apărat de Țenghea. În acest răstimp, Minaur marchează de 5 ori și face ca diferența de pe tabelă (25-18, min. 53) să declanșeze sărbătoarea suporterilor din tribune. Resemnați la 28-20 (min. 57) constănțenii izbutesc să mai marcheze 3 goluri, în condițiile în care Minaur a fost sancționată cu două eliminări. Scor final 28-23 și băieții lui Raul Fotonea se pregătesc deja de o dificilă deplasare la SCM Politehnica Timișoara.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Țenghea (13 intervenții), Markelau; Jucători – Csepreghi (9 goluri, 1 din 7m), Haiduc 6, Căbuţ (5, 1 din 7m), Brajovic (4), Vujadinovic (3), Ştefan (1), Nagy, Yuriy Pop, Marta, Szabo, Makaria, Botea, Popescu, Mureşan. Antrenor principal – Raul Fotonea, antrenor secund Alexandru Sabău.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu