Share
Handbaliști de la Minaur, convocați la loturile naționale

Handbaliști de la Minaur, convocați la loturile naționale

Cinci jucători de la Minaur Baia Mare au primit convocări la loturile naționale, în vederea unor acțiuni pregătitoare pentru turneele de calificare din 2021. Dacă în ultima vreme Alexandru Csepreghi a refuzat convocarea, noua conducere tehnică a naționalei masculine de handbal a României, condusă de Rareș Fortuneanu, a reușit să îl readucă în echipă pe băimărean, alături de mai tinerii săi colegi Călin Căbuț și Tudor Botea.

Aceștia vor participa la un stagiu de pregătire ce va avea loc la București în perioada 16-22 decembrie. Apoi, între 26 și 29 decembrie, tot în capitală se va desfășura Trofeul Carpați, cu participarea României, Macedoniei de Nord, Algeriei și Olandei. Din lot face parte și Dan Vasile (HC Dobrogea Sud Constanța), un produs al Academiei de Handbal Minaur. Antrenorii Rareș Fortuneanu, Adrian Petrea și Alexandru Buligan au convocat pentru aceste acțiuni 23 de jucători, cei care joacă în străinătate urmând să se alăture lotului doar la Trofeul Carpați.

Echipa României se pregătește de un prim turneu de calificare la mondialele din 2021 ce va avea loc în luna ianuarie în Italia.

Lotul convocat este alcătuit din  Mihai Popescu (Saint Raphael), Ionuț Iancu, Dan Vasile (HC Dobrogea Sud Constanța), Alexandru Bucătaru (Steaua), Cristian Fenici, Marius Sadoveac (SCM Poli Timișoara), Alexandru Șimicu (Saint Raphael), Demis Grigoraș (Chambery), Marius Szoke (Potaissa Turda), Călin Căbuț, Alexandru Csepreghi, Tudor Botea (Minaur Baia Mare), Viorel Fotache (CSM București), Dragoș Hanțaru (Dunărea Călărași), Eduard Iordachi (CSM Bacău), Nicușor Negru (Dinamo București), Vencel Csog (HC Dobrogea Sud Constanța), Gabriel Bujor (Dunărea Călărași), Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Marius Mocanu (HC Dobrogea Sud Constanța), Dan Savenco (Dinamo București), Gabriel Dumitriu, Dragoș Soare (Dunărea Călărași).

Alți doi jucători de la CS Minaur Baia Mare, Tomas Cip și Milan Kotrc au fost convocati la doua acțiuni ale naționalei Cehiei, respectiv un stagiu de pregătire între Crăciun și Anul Nou, iar mai apoi, între 1 și 26 ianuarie 2020, pregătiri și participarea la Europene.

Tot între 16 și 22 decembrie se reunește și lotul național de tineret condus de băimăreanul Raul Fotonea, care i-a convocat  pe Mihai Dobra (Minaur Baia Mare) și  pe Mark Adoreanu (Academia de Handbal Minaur).

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu