Share
Handbalistele de la Minaur urcă pe podiumul Ligii Florilor (GALERIE FOTO)

Handbalistele de la Minaur urcă pe podiumul Ligii Florilor (GALERIE FOTO)

Derby de tradiție în handbalul feminin românesc între Baia Mare și Zalău, în etapa a 12-a Ligii Florilor. Chiar dacă de data aceasta sub brandul Minaur, Baia Mare a reușit din nou să câștige duelul cu echipa temperamentalului Gheorghe Tadici.

CS Minaur Baia Mare – HC Zalău 23-21 (11-12)

A fost probabil primul meci al sezonului în care Sala Sporturilor „Lascăr Pană” a fost atât de plină. Vechile polițe de plătit între suporterii băimăreni și managerul zălăuan și-au adus și ele contribuția. Gheorghe Tadici s-a comportat în stilul caracteristic, lăsându-se pe alocuri provocat de „ultrașii” din tribune.

Prima repriză a meciului a fost ușor dominată de oaspete, zălăuancele fiind permanent în față cu unul, două goluri. Minaur nu a condus nici măcar o dată, însă a fost tot timpul în joc. Shteriova a marcat de 4 ori în primele 20 de minute, după care a intrat în scenă și Rysankova. Enache și mai apoi Medvedova ne-au ținut în meci, reușind câteva intervenții importante. La 10-12 (min. 27), oaspetele ratează de două ori desprinderea decisivă și izbutim să intrăm la pauză cu un singur gol în urmă (11-12).

Începem repriza secundă cu un om în minus, Shteriova fiind eliminată în ultimele secunde ale primei părți. Zalăul se desprinde periculos la 11-14 (min. 34), însă apoi ne apărăm bine, marcăm de 5 ori consecutiv de pe intermediar, prin Lisewska (3) și Rysankova (2) (16-14, min. 41) și trecem pentru prima dată la conducere. Tabela de marcaj mai consemnează un singur egal (16-16, min. 44), după care elevele lui Buceschi nu mai cedează și pun chiar 5 goluri avans (23-18, min. 55), Rysankova și Burlacenko fiind cele care și-au asumat în mai multe rânduri inițiativa. Asta în ciuda agresivităților inutile a zălăuancelor, toate în zona capului, din pricina cărora Stheriova, Burlacenko și Orșivschi au avut nevoie de intervenția medicilor. Orșivschi chiar a sângerat la marginea terenului timp de mai multe minute. La adăpostul avantajului de 5 goluri, băimărencele au temporizat jocul, Buceschi a cerut time-out și chiar dacă au mai ratat de 2 ori, au câștigat în cele din urmă cu 23-21.

În urma acestui rezultat Minaur Baia Mare urcă pe locul 3 al Ligii Florilor, cu 19 puncte, e drept cu un meci mai mult jucat față de urmăritoarele Măgura Cisnădie și Corona Brașov. Aceastea au meci direct în această etapă, însă datorită partidelor pe care le au în cupele europene, jocul va avea loc doar pe 7 februarie. Deci, cel puțin până miercuri, 15 ianuarie (când ambele joacă în etapa a 13-a), Minaur rămâne pe podium, o performanță frumoasă pentru o nou promovată. Pentru băimărence urmează poate cel mai greu meci de până acum, în deplasare la campioana în exercițiu, CSM București, vineri de la ora 17.30, în direct pe TVR HD.

CS Minaur Baia Mare: portari – Enache (5 intervenții), Medvedova 11 (1 de la 7m), Nastasă; jucătoare – Rysankova 7, Lisewska 5, Shteriova 5, Burlachenko 4, Taiwan 2, Argyelan, Polocoșer, Cîrstea, Lipară, Seraficeanu, Oeșivschi, Bondar, Tecar. Antrenor principal – Costică Buceschi, secund – Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Stamate Alexandru

    Felicitari tuturor celor implicați la aceasta echipa , frumoasa victorie și frumos loc in Clasament !!!! Dar Rafael cind zici aceasta nou promovată uiți ca vine din desființată campiona naționala și apoi componenta echipei este proaspăt făcută din atitea jucătoare străine care vor consuma fără nimic a pune in loc , și după ele va ramine !!! Ce a rămas și după campioane : un Cos de datorii : și atunci unde este proiectul???

    Răspunde

Lasă un comentariu