Share
Handbalistele de la Minaur, pe ultimul loc la Memorialul “Tiberiu Rusu” de la Cluj

Handbalistele de la Minaur, pe ultimul loc la Memorialul “Tiberiu Rusu” de la Cluj

CS Minaur Baia Mare s-a clasat pe ultimul loc la Memorialul de handbal feminin “Tiberiu Rusu” de la Cluj, fiind învinsă în ambele meciuri, disputate joi și vineri, în Sala sporturilor “Horia Demian”. În prima partidă elevele lui Costică Buceschi au pierdut cu 26-29 (13-12) în fața celor de la CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud. Meciul de a doua zi a avut aceași soartă, HC Zalău învingând cu 32-30 (15-15). Turneul a fost câştigat de echipa gazdă, “U” Cluj-Napoca, aceasta fiind urmată de HC Zalău, locul 2, și de bistriţence, locul 3. De precizat că meciul dintre ”U” Cluj și Minaur nu s-a jucat. Organizatorii turneului au programat meciul la ora 9.00, ceea ce însemna ca echipa să plece din Baia Mare cu noaptea în cap sau să facă o cheltuială inutilă plecând la Cluj cu o seară înainte. De comun acord s-a stabilit inițial ca în clasament să se ia în calcul rezultatul meciului amical din 13 decembrie dintre cele două echipe (30-25 pentru clujence). În cele din urmă s-a considerat victorie la „masa verde” cu 10-0.

Din lotul deplasat de echipa băimăreană au lipsit Rysankova, Popescu şi Nastasă (toate din cauza unor accidentări), revenind în schimb, după o perioadă de recuperare medicală, Medvedova şi Burlachenko.

Un fapt inedit s-a petrecut la meciul Minaur – HC Zalău, care a fost arbitrat de… antrenorul echipei clujene, Alin Bondar. Argumentul organizatorilor a fost acela că niciunul dintre arbitrii prezenţi la turneu nu a mai dorit să “presteze” la un joc cu Gheorghe Tadici pe bancă. Nici măcar „celebrul” cuplu clujean Barbu-Badiu, arbitri cu experiență îndelungată pe prima scenă a handbalului românesc.

CS Minaur  CS Gloria 2018 Bistriţa 26-29 (13-12)

CS Minaur: Medvedova (5 intervenții), Enache (7, a apărat o aruncare de la 7m) – Lisewska 8 goluri (2 de la 7m), Seraficeanu 3, Cîrstea 3, Bondar 3, Shteriova 2, Burlachenko 2, Orşivschi 2, Polocoşer 1, Taivan 1, Lipară 1, Argyelan, Tecar.

Aruncări de la 7 m: 2-6 (transformate 2-4).

CS Minaur  HC Zalău 30-32 (15-15)

CS Minaur: Medvedova (4 intervenții), Enache (12) – Lisewska 8 (4 de la 7m), Burlachenko 6, Bondar 3, Polocoşer 3 (2), Tecar 3 (2), Seraficeanu 2, Shteriova 2, Orşivschi 1, Cîrstea 1, Taivan 1.

Aruncări de la 7 m: 8-4 (transformate 8-4).

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu