Share
Handbalistele de la Minaur învinse de lanterna roșie a Ligii Florilor

Handbalistele de la Minaur învinse de lanterna roșie a Ligii Florilor

Scenariu greu de imaginat înaintea meciului dintre CSM Galați și CS Minaur Baia Mare, în șaisprezecimile Cupei României la handbal feminin. Chiar și în absența Helenei Rysankova, accidentată în meciul cu Râmnicu Vâlcea, băimărencele aveau toate atuurile necesare să se califice în optimi. Cu câteva „mâini moarte” în echipă și cu Shteriova încercând să suplinească „absența” colegelor sale, Minaur a pierdut după ce a avut conducerea chiar și cu 3 goluri avans. Unul dintre factorii determinanți a fost și prestația excelentă a portarului gălățean Elena Șerban.

CSM Galați – CS Minaur Baia Mare: 24-22 (13-12)

A fost un meci al contrastelor, al căderilor și al revenirilor. Cele două echipe s-au succedat la conducere în mai multe rânduri, primele minute aparținând gazdelor. Minaur a revenit de la 3-1, după ce marcase primul gol abia în minutul 6, trecând în avantaj și menținând conducerea jocului până în minutul 19 (7-9). Lisewska își începe șirul ratărilor (inclusiv de la 7 metri) și gălățencele preiau temporar conducerea (10-9, min. 20). Repriza se încheie cu un gol avantaj în dreptul gazdelor.

Debutul reprizei secunde e echilibrat până la 16-16 (min. 39). Costică Buceschi caută soluții pe inter dreapta, unde Andreea Tecar nu a reușit să acopere absența Rysankovei, având o singură aruncare la poartă – și aceea ratată – în cele aproximativ 40 de minute. Din păcate nici Polocoșer, nici Popescu nu dau randament mai bun pe acest post. La fel cum nu ne merge jocul nici cu pivoții, unde reușim să înscriem doar 2 goluri și să scoatem câteva aruncări de la 7 metri. Trecem din nou la conducere și ne desprindem chiar la 3 goluri (17-20, min. 46), diferență ce părea confortabilă. Vine însă un șir inexplicabil de ratări, băimărencele marcând 2 goluri din 9 aruncări, în ultimele 14 minute. Gălățencele ne egalează la 20, după care se merge cap la cap până la 22-22 (min 56). Gălățencele primesc apoi două aruncări de la 7 metri, ambele transformate, în timp ce noi ratăm de 3 ori, inclusiv de la 7 metri, și ne pecetluim singuri soarta.

Păcat că nu am văzut dăruirea din alte meciuri, păcat că unele jucătoare au tratat meciul cu superficialitate. Am fi vrut să evidențiem jocul bun al Shteriovei, dar din păcate ea astricat mare parte din impresia făcută cu o execuție superficială a aruncării de la 7 metri, într-un moment foarte important al meciului. Rămâne ca băimărencele să se concentreze pe campionat, unde ocupă momentan un merituos loc 4. Următoarea confruntare va avea loc pe 3 martie, în deplasare la Măgura Cisnădie.

CS Minaur Baia Mare – Portari – Medvedova (3 intervenții), Enache 6 inervenții (1 de 7m apărat) – Jucătoare – Shteriova 11 goluri, Lisewska 5, Orșivschi 3, Burlachenko 1, Bondar 1, Taivan 1, Popescu, Polocoșer, Cîrstea, Seraficeanu, Tecar, Lipară ● Antrenori Costică Buceschi și Magdalena Kovacs.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu