Share
Handbalistele de la Minaur încep returul cu o victorie în deplasare

Handbalistele de la Minaur încep returul cu o victorie în deplasare

A început, duminică, returul campionatului și pentru handbalistele de la CS Minaur Baia Mare. Etapa a 14 a Ligii Florilor a programat pentru băimărence o deplasare la CSM Galați, lanterna roșie a clasamentului.

CSM Galați – CS Minaur Baia Mare 18-19 (10-8)

Băimărencele au pornit ca favorite, chiar dacă din echipă au absentat Popescu, Argyelan și Lipară, iar Lisewska nu e refăcută complet, după o accidentare la umărul drept. Minaur începe bine și după 10 minute are avantaj de 4 goluri (1-5). Pe fondul a trei ratări consecutive ale Rysankovei și Shteriovei, Galațiul egalează în minutul 15 (5-5) și reface echilibrul. Joc slab al ambelor echipe în a doua jumătate de repriză, gazdele reușind totuși să fructifice pe tabelă și să închidă repriza în avantaj (10-8).

Băimărencele marchează primele după pauză, abia după 3 minute. Apoi egalează (12-12) prin Burlachenko, cea mai bună jucătoare a băimărencelor, cu 9 goluri din 9 aruncări. La 17-16 (min. 50), Oana Bondar este eliminată, dar gălățencele ratează arucarea de la 7 metri și totodată și desprinderea la 2 goluri. Vin apoi câte două ratări în fiecare tabără, urmate de 2 goluri consecutive ale Lisewskăi 17-18, min. 56), care a profitat de o eliminare a Cristinei Marcu și de ratările Elenei Livrinikj. Cu 30 de secunde înainte de final, Burlacenko marchează golul decisiv (17-19) și face inutilă ultima reușită a gazdelor.

Minaur Baia Mare câștigă greu, dar meritat și revine pe teren propriu duminică, 3 februarie, când va întâlni pe HC Dunărea Brăila, în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”.

CS Minaur Baia Mare: portari – Medvedova 10 intervenții, Enache, Nastasă; jucătoare – Burlachenko 9 goluri, Rysankova 4, Lisewska 2, Shteriova 2, Seraficeanu 1, Cîrstea 1, Polocoșer, Taivan, Orșivschi, Bondar, Tecar.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu