Share
Handbalistele de la Minaur au pierdut și al doilea amical

Handbalistele de la Minaur au pierdut și al doilea amical

Handbalistele conduse de Costică Buceschi au debutat vineri după-amiază în fața propriilor suporteri în seria de amicale pe care CS Minaur Baia Mare le dispută în perioada de pregătire. Practic a fost meciul revanșă după primul amical al verii jucat acasă la Kisvárda Master Good SE, unde băimărencele au fost învinse drastic, 23-33.

CS Minaur Baia Mare – Kisvárda Master Good SE 24-25 (15-11)

Nu a fost să fie însă o revanșă, Minaur pierzând și de data aceasta, după ce a condus și cu 7 goluri  în prima repriză (15-8, min. 27). A fost un final de repriză relaxant pentru băimărence, care au primit trei goluri și repriza s-a încheiat 15-11. În prima parte a reprizei secunde jucătoarele noastre au mai rezistat 5 minute (18-13), după care, pe fondul câtorva greșeli de transmitere a migii, dar și cu concursul serios al portarului Pasztor de la oaspete, maghiarele au revenit puternic și au marcat 12 goluri în timp ce Minaur a avut doar două reușite (20-25). E drept, a contat și faptul că Buceschi a încercat mai multe variante de joc, rulând tot lotul. Finalul ne-a aparținut, însă am marcat doar 4 goluri, partida încheindu-se cu scorul 24-25.

Au adus un plus evident echipei tânăra Andreea Popa, printr-o bună viziune a jocului (în ciuda vârstei), și Paulina Masna, un inter dreapta puternic și bătăios. De remarcat și revenirea aparent inexplicabilă în teren a Petruței Argyelan, care fusese anunțată la finalul sezonului trecut să își caute echipă. În cele din urmă, vineri, înainte de meci, a fost reprimită în echipă, jucând pe un post mai puțin obișnuit, cel de extremă dreapta, ea fiind extremă stânga de meserie. Nu e mai puțin adevărat că pe dreapta Buceschi are o singură jucătoare, pe Sonia Seraficeanu, transferul Oanei Borș tergiversându-se. Mai mult, noile reguli ce impun prezența pe bancă la fiecare meci în Liga Florilor a cel puțin două jucătoare cu vârsta cuprinsă între 19 și 21 de ani a pus conducerea sportivă a clubului în dificultate, deoarece s-a realizat (mai bine mai târziu decât prea târziu) că doar trei jucătoare din lot se încadrează în această categorie, una fiind portar. Astfel, orice eventuală accidentare a unei jucătoare de câmp și deci absența ei din echipă ar duce la pierderea meciului cu 10-0. Așa că s-a apelat de urgență la renegata Petruța Argyelan, care va fi reprofilată extremă dreapta.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu