Share
Handbalistele de la Minaur – aplaudate frenetic, deși au pierdut

Handbalistele de la Minaur – aplaudate frenetic, deși au pierdut

Interes mare, duminică seara, pentru meciul din Liga Florilor dintre CS Minaur Baia Mare și SCM Rm. Vâlcea. Peste 1200 de suporteri au asistat la un meci foarte bun al handbalistelor băimărence, împotriva unei echipe care vizează îla final de sezon un loc de Champions League. Chiar dacă în cele din urmă au fost învinse, cu concursul arbitrilor, băimărencele au fost aplaudate frenetic la finalul meciului, atmosfera amintind ușor de cea a meciurilor din Champions League din urmă cu vreo doi ani și jumătate.

CS Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea: 23-25 (12-11)

Începutul a aparținut elevelor lui Costică Buceschi care, după ce Medvedova a apărat un 7 metri, au condus cu 2-0 (min. 5), după ce goluldoi a fost înscris de Shteriova, care a jucat incomplet refăcută după accidentarea la umărul stâng din meciul cu Dunărea Brăila. Tot Shteriova, dublată de șuturile imparabile ale Lisewskăi au reușit să ne mențină la două goluri avans până în minutul 10 (5-3). Facem două greșeli de pasare și vâlcencele preiau conducerea (5-6, min. 12). Oaspetele joacă dur în apărare, dovadă și cele trei penalități de la 7 metri dictate de arbitri și transformate de Lisewska. Se merge cap la cap, cele două echipe preluând rând pe rând conducerea (10-10, min. 24). Arbitri dau două decizii la limită în defavoarea Minaurului și sala e în picioare. Shteriova și Lisewska duc scorul la 12-10, apoi cu 30 de secunde înainte de final recuperăm în apărare și avem șansa contraatacului. Se pasează din nou greșit și prima repriză se încheie cu al șaselea gol al lui Lopez (12-11).

Repriza secundă începe cu câte o ratare de fiecare parte și un gol de la 7 metri al polonezei Lisewska (13-11, min 34). Minaur e egalată rapid, tot din pricina unor greșeli în atac, dar rămâne concentrată și reface diferența de două goluri (17-15, min. 42). Vieira și Fernandez ne fac viața grea, acompaniate de arbitri, care reușesc să-i enerveze pe tehnicienii ambelor tabere, dar și publicul băimărean, bun cunoscător al fenomenului. Cu 10 minute înainte de final scorul e din nou egal (20-20, min. 50).Minaur are în continuare inițiativa și duce scorul la 23-22 (min 55). Cei doi arbitri intră din nou în scenă când, după eliminarea lui Burlachenko pentru un fault în afara careului de 6 metri, se contrazic reciproc, dictând în cele din urmă un 7 metri gratuit. Vâlcea egalează și la atacul imediat următor Rysewska ratează șansa desprinderii. Oaspetele profită și preiau conducerea, apoi Minaur ratează încă două șanse de a egala, una anulată de Dumanska și cealaltă trimisă puțin pe lângă de Lisewska. Ultimul gol al meciului e marcat de vâlceanca Popa. După îndelungi fluierături adresate arbitrilor, publicul aplaudă prestația echipei favorite.

Minaur joacă etapa următoare un alt meci greu, în deplasare la Roman, joi, 20 septembrie.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Medvedova (1 de 7 m apărat), Enache (6 intervenții), Nastasă; Jucătoare – Lisewska 10 goluri (7 de la 7m), Shteriova (5, 1 de la 7m), Rysankova (4), Burlachenko (2), Taivan (1), Orșivschi (1), Argyelan, Popescu, Andrița, Cîrstea, Seraficeanu, Bondar, Tecar.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu