Share
Handbalista Minaurului, Anca Polocoșer, prinde naționala în ultima clipă și va fi prezentă la Europenele din Franța

Handbalista Minaurului, Anca Polocoșer, prinde naționala în ultima clipă și va fi prezentă la Europenele din Franța

Martin Ambros, selecționerul echipei naționale feminine de handbal, a definitivat lotul cu care va evolua la Campionatul European 2018 din Franța. Oarecum surprinzător, acesta a cooptat-o în lot, chiar în ultima clipă, pe Anca Georgiana Polocoșer (21 de ani, 180 cm). Aceasta a fost transferată la Minaur Baia Mare la începutul lunii noiembrie de la recent desființata CSM Roman, venind să completeze un post deficitar, cel de inter stânga, post pe care a jucat până nu demult Cristina Andriță și pe care concurează cu poloneza Sylvia Lisewska.

Handbalista originară din Suceava a mai evoluat în Baia Mare pentru echipa de junioare a Clubului Sportiv Şcolar nr. 2, iar la nivel de senioare a jucat pentru CSM Cetate Deva, Dinamo Bucureşti şi CSM Roman.

Medaliată cu bronz la mondialele de tineret 2016

Polocoşer a făcut parte din Naţionala de tineret (Under 20) a României care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia în 2016, o generaţie din care au făcut parte, printre altele, Yulia Dumanska, Cristina Laslo, Andreea Taivan şi Lorena Ostase. În urma acestei performanţe, Anca a fost desemnată la finele anului 2016 cea mai bună sportivă a judeţului nostru în clasamentul realizat de DJST Maramureş.

Datorită evoluţiilor bune din ultima perioadă. Anca Polocoşer a fost selecționată în lotul lărgit de 28 de jucătoare al Naţionalei de senioare a României cu care a participat la Trofeul Carpați, evoluând în echipa secundă.

Un alt atu e versatilitatea ei, Polocoșer putând să joace pe mai multe posturi (inter stânga, inter dreapta, coordonator de joc și chiar pivot). Mai mult ca sigur ea va fi a 17-a jucătoare, rezervă în cazul în care în lotul principal de 16 vor fi accidentări. În primul meci România va juca pe 1 decembrie cu Cehia, echipă la care evoluează o altă jucătoare de la Minaur, Helena Rysankova.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu