Share
Handbal masculin, Europa. Victorie a Minaurului Baia Mare la un gol distanță, dar calificarea se joacă sâmbătă

Handbal masculin, Europa. Victorie a Minaurului Baia Mare la un gol distanță, dar calificarea se joacă sâmbătă

Vineri seara, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare s-a disputat prima manșă a optimilor de finală din EHF European Cup, între CS Minaur și echipa ucraineană Donbas Mariupol, care a fost considerată gazdă în această partidă. Minaur s-a impus la limită, cu 23-24 (13-10), după un meci greu și complicat de noi în partea a doua, astfel că soarta calificării în sferturile de finală va fi decisă sâmbătă, de la ora 18.00, în meciul retur.

Băimărenii au avut foarte mari probleme de efectiv. Au lipsit: Alexandru Csepreghi, Barna Buzogany, Jose De Toledo, Edimilson Andrade de Araujo, Mihai Bușecan, Nikola Skrobic, Albert Cristescu. În plus, Ionuț Ciobanu n-a fost folosit deloc, iar Mureșan și Căbuț au avut și ei mari probleme înaintea jocului. Mai mult de o echipă.

Minaur a început foarte bine jocul în fața liderei clasamentului din Ucraina după 15 etape (13 victorii, un egal și o înfrângere), a avut o apărare de vis în primele 10 minute, susținută de Răzvan Pop și, chiar dacă s-a mai și ratat, am avut 6-1 (min. 10). Am luat un gol, apoi am rezistat patru minute fără să primim vreunul în inferioritate și au reușit să rămânem cu un avantaj destul de consistent: 8-4 (18). Donbas punctează apoi de trei ori la rând, dar ne descurcăm pe final și intrăm la cabine cu trei goluri în plus.

Partea a doua este mult mai echilibrată, iar Don bas egalează pentru prima oară la 14 (34), apoi preia pentru prima oară conducerea 19-20 (46), iar Adi Petrea cere time-out. Căbuț egalează de la 7m, apoi Buzle și Dobra înscriu pentru 22-20 (50). Primim iar o “triplă”, 22-23 (54), iar Dobra egalează la 23 și e rândul ucrainenilor să ceară time-out. Răzvan Pop are două parade de excepție, apoi mai vine și o aruncare mult peste poartă din amenințare de pasiv, dar baiul este că nici noi nu reușim să înscriem. O face Căbuț cu 54 de secunde înainte de ultimul fluier, iar apoi ne apărăm că la Mărășești și câștigăm primul meci la un gol diferență.

Donbas Mariupol – CS Minaur Baia Mare: 23-24 (10-13)
Arbitri: Boris Cipov și Zoran Klus (Slovacia). Delegat EHF: Horațiu Belu (București)
Aruncări de la 7m: 0-5 (transformate: 0-4, a ratat Kotrc). Minute de eliminare: 12-10
Donbas: Dmitro Veremciuk (12 intervenții), Oleksandr Sles – Mihailo Kricikov 7/8, Serhii Dubovyk 6/9, Grigori Semencenko 6/10, Ihor Skyba 2/4, Volodimir Kara 2/4, Volodimir Kilievi 0/3, Danilo Rahozin, Vitali Psol, Danilo Osadchi, Artem Șarko. Antrenori: Evgheni Budko, Ivan Fucedzi
Minaur: Răzvan Pop (11 intervenții), Ionuț Ciobanu (nu a jucat) – Călin Căbuț 7/10 (4 din 7m), Tomas Cip 5/8, Milan Kotrc 4/6, Andrei Buzle 4/8, Mihai Dobra 3/5, Daniel Mureșan 1/1, Daniel Bera, Robert Nagy, Paul Oargă, Ionuț Ramba 0/3, Georgel Haiduc 0/3, Bogdan Buguleț 0/1, Sergiu Makaria (nu a jucat). Antrenori: Adrian Petrea și Alexandru Sabou.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu