Share
Handbal masculin. Antrenorul Adrian Petrea crede că Minaur Baia Mare poate câștiga EHF European Cup

Handbal masculin. Antrenorul Adrian Petrea crede că Minaur Baia Mare poate câștiga EHF European Cup

Adrian Petrea este antrenorul echipei de handbal masculin CS Minaur Baia Mare din vara acestui an. Sub conducerea sa și a colegului său Alexandru Sabou, CS Minaur ocupă în acest moment locul 4 în clasament, cu 21 de puncte, după șapte victorii și trei înfrângeri.

Băimărenii se pregătesc acum pentru ultimele meciuri din acest an, primul dintre acestea urmând să fie cel cu Steaua, din 27 noiembrie, ora 16.30 (în direct la TVR 2) – în sala Apollo din București. Mai sunt de jucat în acest an: Minaur – CSM Făgăraș (4 decembrie), Dinamo – Minaur (16 decembrie), Minaur – Suceava (23 decembrie), Potaissa – Minaur (31 decembrie). Vă oferim mai jos un interviu cu antrenorul principal al echipei noastre.

– Au trecut 10 runde din sezonul curent al Ligii Zimbrilor. Ești mulțumit cu ce s-a realizat până acum, în condițiile în care au și fost multe-multe probleme.

– Da, într-adevăr, suntem în primele patru echipe ale campionatului. Am fost văduviți la majoritatea meciurilor de până acum de aportul tuturor jucătorilor, datorită acestui virus care deranjează enorm de mult și face o mulțime de probleme. Au fost multe zile de izolare, multe zile fără antrenamente, ori acest lucru contează enorm în procesul de pregătire. Rând pe rând s-a revenit la un număr bun de jucători, efectivul s-a îmbunătățit și pot spune acum, după 10 etape, că sunt mulțumit, aflându-ne în plutonul fruntaș, în partea de sus a clasamentului.

– Cum stăm acum cu sănătatea?

– Acum mai sunt jucători care au probleme de sănătate, sunt jucători care au mici accidentări sau ușoare simptome. Eu sunt sigur că până la etapa următoare, când vom juca împotriva Stelei, lotul va fi valid și vom putea aborda cu mare încredere acest meci.

– Știu că portarul Buzogany și cu interul Toledo au avut probleme de altă natură decât cele provocate de Covid-19. Ei sunt în regulă acum?

– Din păcate, Buzogany nu. El a suferit o intervenție chirurgicală care-l va ține departe de teren o mai lungă perioadă de timp. Toledo a intrat în procesul de antrenament, se pregătește bine și sperăm să fie sănătos și să putem conta pe aportul lui în următoarele meciuri. Este nevoie de fiecare om.

– Implicit, neavându-l pe Buzogany, Răzvan Pop este din nou la treabă.

– Exact. La nivelul porții, astăzi, eu sunt cu Ionuț Ciobanu și cu Răzvan Pop.

– Ești și antrenor secund la echipa națională. Rareș Fortuneanu spunea că este foarte mulțumit de a doua repriză cu Suedia și de meciul cu Muntenegru.

– Sută la sută așa este, cu toate că înainte de a pleca în Suedia ne-am spus că trebuie să facem un rezultat bun acolo. Din păcate, prima repriză cu Suedia n-a fost deloc una așa cum o așteptam. Am intrat foarte greu în ritmul jocul, însă pot spune că am compensat în partea a doua, când am înscris goluri multe pe faza a doua și contraatac, exact pe ce ne-am axat noi în pregătirea meciului cu echipa scandinavă. Meciul cu Muntenegru a fost unul bun, l-am câștigat și la o diferență foarte bună. Avem o șansă mare pentru a ne califica la turneul final al Campionatului European. Să fim însă sănătoși și sperăm să ne putem antrena.

– Minaur urmează să joacă în luna decembrie în cupele europene. Este vreun adversar pe care ți l-ai dori, deși sunt multe potențiale adversare din care ai alege?

– Nu pot spune acum că-mi doresc un adversar. Componența fostei Cupe Challenge nu este ca și cea din sezonul precedent. Este mai puternică. Sunt echipe care au venit din Cupa EHF și vom întâlni advesari mult mai puternici. Obiectivul nostru este un parcurs cât mai lung, să ajunge în topul acestei întreceri, de ce nu, să o și câștigăm. Avem experiență în aceasta cupă, avem și jucători care au mai câștigat competiția. Sunt jucători care-și doresc să câștige o cupă europeană și aici puteam îmbina mai multe lucruri pentru a putea obține un rezultat favorabil.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu