Share
Handbal feminin, Turneul preolimpic. România, învinsă la cinci goluri de Norvegia. Vezi calculele pentru meciul decisiv cu Muntenegru

Handbal feminin, Turneul preolimpic. România, învinsă la cinci goluri de Norvegia. Vezi calculele pentru meciul decisiv cu Muntenegru

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Norvegiei cu scorul de 29-24 (13-11), sâmbătă seara, în turneul preolimpic de la Podgorica (Muntenegru).

România are şanse reduse de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, având nevoie de o victorie cu Muntenegru, duminică, după ce echipa gazdă a dispus de Norvegia cu 28-23 în partida de vineri.

Tricolorele au avut un început bun de meci şi au condus cu 2-0 şi 3-1, au controlat primul sfert de oră al meciului, după care Norvegia, campioana europeană en titre, a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Scandinavele au înscris de trei ori consecutiv la 9-9 şi s-au desprins cu 12-9 (min. 24), intrând la pauză cu avantaj de două goluri, 13-11.

România a găsit tot mai greu soluţii în pe atacul poziţional, iar în apărare nu am reuşit să facem faţă ofensivei nordice decât rareori, astfel că scorul a început să ia proporţii, ajungând la o diferenţă de şapte goluri pentru adversare, 21-14 (45). În min. 48, la 27-23 pentru Norvegia, România a ratat o şansă mare de a se apropia la trei goluri, după care a primit gol foarte uşor, iar Norvegia s-a impus cu 29-24.

La primul meci al lui Adrian Vasile ca selecţioner al României, tricolorele au au avut un meci reuşit, vedeta echipei noastre, Cristina Neagu, fiind blocată bine de scandinave, iar colegele sale nu au putut să suplinească acest lucru.

De remarcat că adversarele au avut de două ori mai multe aruncări de la 7 metri (10-5) şi nicio eliminare de 2 minute (4 pentru România).

Nici poarta nu a ajutat echipa României, Denisa Dedu (6) şi Yuliya Dumanska (3) având împreună 9 şuturi apărate, în timp ce Katrine Lunde a parat 16 (42%).

Norvegia are în palmares două titluri olimpice, trei mondiale şi opt europene.

Pentru România au marcat Cristina Neagu 11 goluri, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Moisă 2, Ana-Maria Iuganu 2, Gabriela Perianu 1, Sonia Seraficeanu 1.

Golurile echipei Norvegiei au fost reuşite de Stine Ruscetta Skogrand 12, Stine Bredal Oftedal 4, Henny Ella Reistad 4, Kari Skaar Brattset Dale 3, Malin Larsen Aune 2, Veronica Egebakken Kristiansen 2, Marit Rosberg Jacobsen 1, Camilla Herrem 1.

Au arbitrat danezele Karina Christiansen şi Line Hesseldal Hansen.

Duminică, de la ora 17:00, va avea loc meciul dintre echipele României şi Muntenegrului. Primele două clasate la acest turneu se vor califica la JO 2020.

Sursa – agerpres.ro

Pentru a se califica, România are nevoie de o victorie la cel puțin cinci goluri, dar în anumite condiții. La o victorie de la șase goluri în sus, se califică România și Norvegia. La o victorie la cinci goluri, situația depinde de numărul de goluri înscrise. Dacă Muntenegru înscrie cel puțin 25 goluri și, România cel puțin 30 goluri, cu diferență de cinci, atunci se califică România și Muntenegru. Dacă Muntenegru înscrie 24 goluri și România 29 goluri, România este pe primul loc, iar cel de-al doilea loc va fi ocupat de Muntenegru, datorită victoriei directe. Dacă Muntenegru înscrie de la 23 goluri în jos, iar România de la 28 în jos, cu diferență de cinci, atunci se califică România și Norvegia.

Clasamentul Turneului Preolimpic
1. Muntenegru 1m 28-23 2p
2. Norvegia 2m 52-52 2p
3. ROMÂNIA 1m 24-29 0p

DirectMM.ro

Foto – IHF


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu