Share
Handbal feminin. O echipă din Rusia și una din Franța vor juca împotriva CS Minaur Baia Mare în EHF European League

Handbal feminin. O echipă din Rusia și una din Franța vor juca împotriva CS Minaur Baia Mare în EHF European League

După desfășurarea meciurilor din turul 3 al EHF European League (fosta Cupă EHF) s-au stabilit cele 16 echipe calificate în faza grupelor.

Rusia va avea patru echipe (Lada Togliatti, Astrakhanochka Astrakhan, Zvezda Zvenigorod și Kuban Krasnodar). Franța este reprezentatã de trei echipe (Paris 92, Nantes Atlantique și Fleury Loiret), iar România (CS Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila) și Ungaria (Siófok și Vác) vor avea câte două formații în faza grupelor. Câte o reprezentantă au Danemarca (Ikast), Norvegia (Storhamar), Germania (Thuringer HC), Polonia (MKS Perla Lublin) și Turcia (Kastamonu).

La tragerea la sorți a componenței celor patru grupe, care va avea loc joi, 26 noiembrie, la sediul EHF de la Viena, în prima urnă valoricã se vor afla cele patru echipe calificate direct: Ikast (Danemarca), Siófok (Ungaria), CS Minaur Baia Mare (România) și Lada Togliatti (Rusia). Implicit, acestea vor fi “capii” uneia dintre grupe. Cum Rusia are patru echipe, e clar că una dintre ele va fi în grupă cu Minaur. De asemenea, în celelalte trei urne valorice sunt trei echipe din Franța, iar în această fază nu vom avea echipe din aceeași țară. Asta înseamnă că o altă adversară a fetelor noastre va fi din Hexagon. Rămâne să așteptăm ziua de joi pentru a vedea din ce țară va fi cea de-a treia adversară a echipei Minaur. Mai știm și că aceasta nu poate fi Dunărea Brăila.

Până una alta, fetele antrenate de Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu au o scurtă vacanță până în 30 noiembrie, dată la care se vor prezenta la pregătiri. Desigur, sunt unele fete plecate la echipele naționale. Acum rămâne să vedem dacă turneul final european va mai avea loc (din 3 decembrie, în Danemarca).

La lotul național de senioare se află patru jucătoare de la CS Minaur: Sonia Seraficeanu, Anca Polocoșer, Cristina Laslo și Andreea Popa. De asemenea, la lotul Suediei sunt Linn Blohm și Filippa Idehn, iar la cel al Serbiei, Jelena Lavko. Asuka Fujita este plecată acasă, în Japonia. Larissa Araujo a fost convocată la lotul Braziliei, însă acțiunea naționalei “cariocas” în Spania a fost anulată din cauza Covid-19.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu